歐穎海 發表於 10/4/2008 00:45:53

臨老入筏門

原帖由 ykk 於 2008-4-9 21:30 發表 http://www.fishinghk.com/forum/images/common/back.gif

幻象師兄我依家就用緊呢隻,屬於碳絲、直線性好,仲係100m裝!35144

其實筏絲是棄置性絲種,當筏絲使用一段時期或發覺魚絲透明度較小,就要更換,舊裝品種每50米就有條藍線,一卷絲可分兩次卷上,圖中新裝品種,全卷120米,每40米就有條藍線,一卷絲可分3次卷上.:bq47

nortoncamel 發表於 10/4/2008 01:24:12

臨老入筏門

象兄可一試藍色VARIVAS
我用過,性能良好

最強幻象 發表於 10/4/2008 11:39:42

臨老入筏門

原帖由 dordorfun 於 2008-4-9 10:09 PM 發表 
你真係好鬼客氣咖,早知keep番唔使你咁頭痛啦.........wakaka:fo14:

禮多人不怪麻...屎佬...:tu45

最強幻象 發表於 10/4/2008 11:42:07

臨老入筏門

原帖由 hisashi315 於 2008-4-9 11:14 PM 發表 
我覺得VARIVAS既筏C都OK嫁~好似叫筏千又競技~

佢磯既膠絲聽其他師兄講都幾正...不過你講我先知佢有筏仔...咁可能會第一卷買黎試下先呢...勞煩晒師兄...:rr7

最強幻象 發表於 10/4/2008 11:44:15

臨老入筏門

原帖由 亞多哥 於 2008-4-9 11:31 PM 發表 
八卦問句......咩原因要入筏門座定定打洞呢? :bq14 :bq40

其實好間悟中都會去玩下...有時有D朋友叫我去D私家排我就會去...:tu24

早係磯同筏選擇既時候...我選擇左磯...但一樣有玩筏...但真係極少呢...:tu42

不過一路係用開直絞仔去玩...:tu10

最強幻象 發表於 10/4/2008 11:45:40

臨老入筏門

原帖由 greenyes 於 2008-4-9 11:55 PM 發表 
VARIVAS 藍色果隻筏仔絲唔錯 , $89, 120m , 可分兩次用~

哦...即係同hisashi315師兄提供個隻一樣...明白...thank you晒師兄...:rr7

最強幻象 發表於 10/4/2008 11:47:18

臨老入筏門

原帖由 華少 於 2008-4-10 12:19 AM 發表 
呢隻我都認為好好用象兄值得一買~egg16^

呢隻我真係試過用黎做磯腳...比起漁業者過石真係易斷好多...但都會買多次黎用下...睇下筏仔係咪好好多...thank you晒華少...:rr7

最強幻象 發表於 10/4/2008 11:48:11

臨老入筏門

原帖由 hoo0o0ooh 於 2008-4-10 12:35 AM 發表 
歡迎幻象兄加入筏門~~:em29 我都覺得ykk個隻線唔錯~~:em59

YKK...邊隻呢...:tu42乜佢地悟係出拉鍊咋咩...:tu6>

kingston 發表於 10/4/2008 11:48:37

臨老入筏門

原帖由 歐穎海 於 2008-4-10 00:45 發表 http://www.fishinghk.com/forum/images/common/back.gif

其實筏絲是棄置性絲種,當筏絲使用一段時期或發覺魚絲透明度較小,就要更換,舊裝品種每50米就有條藍線,一卷絲可分兩次卷上,圖中新裝品種,全卷120米,每40米就有條藍線,一卷絲可分3次卷上.:bq47

35168 ...

我都試過好多種筏絲.... 最近試呢隻新品, 感覺冇咁硬, 偏柔, 值得一試!!~egg55^

幻象兄..... 筏絲唔洗打咁粗㗎..... 對付紅鮋怪獸例外!!

最強幻象 發表於 10/4/2008 11:49:52

臨老入筏門

原帖由 歐穎海 於 2008-4-10 12:45 AM 發表 
其實筏絲是棄置性絲種,當筏絲使用一段時期或發覺魚絲透明度較小,就要更換,舊裝品種每50米就有條藍線,一卷絲可分兩次卷上,圖中新裝品種,全卷120米,每40米就有條藍線,一卷絲可分3次卷上.:bq47 35168 ...

哦...又幾好喎...咁師兄呢隻絲有咩特性呢請問...:rr7
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 臨老入筏門