arbhong 發表於 31/3/2012 18:57:04

流浮山上排

聽日想同屋企人上排玩下 玩半日小弟都係第1次上排 上網搵資料話
去流浮山碼頭問就有人會車到去   睇相好似係排上面行動有d唔方便.
其實係咪個個排都係咁   定係會有多d板的排??
各位師兄有冇好介紹:em29??? 至於魚餌,浮流山碼頭有魚餌鋪???(買蝦仔+蟲)
如果有錯請指一指證:em29
我驚是如果是但搞錯一樣 成家人山長水遠去到又釣唔成就無謂~.
唔該晒各位師兄~

hpi1940 發表於 31/3/2012 19:41:32

流浮山上排要注意,一D都唔同魚排,得兩塊板比你係上面活動,不過你都可以係D竹上面行,小心D就可以.另外無厠所,男人就無所謂,女人就麻煩.走嘅時候可能會水退,有機會要澗水走,著水鞋或涼鞋好D,拖鞋可能會啜住比較難行,唔想澗水可以問下排主咩時間走唔駛澗水.碼頭附近有一間魚餌舖有蟲&有蝦,不過比較貴.如果要排主電話我先PM你

arbhong 發表於 31/3/2012 20:14:17

明白晒,唔該晒師兄!!:em11

TOKU 發表於 31/3/2012 20:40:48

流浮山`蠔排上全是竹支砌成 , 0係行動上比較困難 !
雖然艇家會提供一兩件板比你用 ,但如果想0係竹排上轉位或移動, 敬請小心 !
小弟見議 c 兄0係市區買定魚餌 , 萬一碼頭0個間有事冇開 , 你就白行一敞 !

arbhong 發表於 31/3/2012 20:45:15

TOKU 發表於 2012-3-31 20:40 static/image/common/back.gif
流浮山`蠔排上全是竹支砌成 , 0係行動上比較困難 !
雖然艇家會提供一兩件板比你用 ,但如果想0係竹排上轉位 ...

唔該晒師兄提醒~   咁我搵定屯門魚餌鋪資料先:em90

TOKU 發表於 31/3/2012 20:46:32

arbhong 發表於 2012-3-31 20:45 static/image/common/back.gif
唔該晒師兄提醒~   咁我搵定屯門魚餌鋪資料先

祝 C 兄魚獲豐收 !

secretwing 發表於 1/4/2012 01:01:52

前星期去完黎 有2樣野好緊要, 防晒要做足!! 另外帶多少少重d既鉛, 果日d火箭流逼我用5b先叫做洛到底..
頁: [1]
查看完整版本: 流浮山上排