norick 發表於 25/3/2013 17:22:58

試新竿.南征完之後試下北伐

訂咗枝O記立竿成個月前日終於返咗.早幾日又聽朋友講話北水有大量牛牛打水~玩假餌當然要週圍試位.唔通要肯定有魚先岀動咩??咁去海記個大魚缸入面釣好過啦!咁尋日一於又試下釣爆光先~一到步試下pop.pop佢玩水爆先…掟咗3槍有嘢追喎.但咬唔中再掟.搞4手即中…搞2-3手發現唔細條!好彩枝新竿條腰較高唔錯係我想買嘅調性同中魚手感強烈等咁耐都係底嘅~~但條魚晌我feel緊枝竿嘅時候發爛由左至石爆咗成30m.如果唔係用0.8主4号腳睇你点樣咁爽爆~咁為有用近期熱句缷力缷佢返嚟啦!搞到晌20m左右見佢係咁晌石邊摷摷下.我心諗你仲摷!哈点知佢爆返岀海搞多幾手斤幾牛牛上水.之後再pop無反應轉板試下又中磅頭小牛不停咁中真係咁講咁多嘞!!睇相啦~~

lok901 發表於 25/3/2013 17:32:06

norick 師兄 我尋日咁岩又出東水玩 但都算近北水 都 卸左2口 唔錯家!!!:$

norick 發表於 25/3/2013 17:37:09

lok901師兄你係boat game定岸拖呀??

davidsam 發表於 25/3/2013 17:54:59

師兄介唔介意pm釣點?

bigstone 發表於 25/3/2013 18:05:50

師兄果然利害..:em73 如果方法o岩響邊度都一樣釣到...雖然小弟係超新手...都覺得玩lure 自己去發掘釣點其實都係樂趣唻....:em15

boozer 發表於 25/3/2013 18:40:59

lok901 發表於 25/3/2013 17:32
norick 師兄 我尋日咁岩又出東水玩 但都算近北水 都 卸左2口 唔錯家!!!

恭喜師兄。琴日去南Y島釣得幾條魚毛,以為南區有d 魚玩下添。

lok901 發表於 25/3/2013 18:59:29

norick 發表於 25/3/2013 17:37 static/image/common/back.gif
lok901師兄你係boat game定岸拖呀??

不過我係boat game.!!!

norick 發表於 25/3/2013 19:14:40

bigstone 發表於 25/3/2013 18:05 static/image/common/back.gif
師兄果然利害.. 如果方法o岩響邊度都一樣釣到...雖然小弟係超新手...都覺得玩lure 自己去發掘釣點其實 ...

bigstone師兄.利害又稱不上!都要啱流同有魚先有得玩下嘅.發掘釣點有陣時未當行下山接觸一下大自然囉!

norick 發表於 25/3/2013 19:16:21

boozer 發表於 25/3/2013 18:40 static/image/common/back.gif
恭喜師兄。琴日去南Y島釣得幾條魚毛,以為南區有d 魚玩下添。

boozer師兄.但已經有幾個師兄有幾條玩下喎!

norick 發表於 25/3/2013 19:17:34

lok901 發表於 25/3/2013 18:59 static/image/common/back.gif
不過我係boat game.!!!

lok901師兄晌邊度租船玩??
頁: [1] 2
查看完整版本: 試新竿.南征完之後試下北伐