亞彥 發表於 15/5/2007 20:46:12

筏竿問題

小弟係一個新手釣手。
想問師兄們
有乜 筏仔係適合新手使用嫁呢。
同埋聽網上面既人講。
筏仔用 直搞 好似好過 橫搞
吾知師兄們可吾可以介紹番一兩支黎 同 幾個搞 。
我預計伍佰蚊內左啦
禾係學生哥黎嫁炸 :bq28 :bq28

hoo0o0ooh 發表於 15/5/2007 21:38:39

可以出鴨記睇下,個度有d平竿平攪!!:bq24
我可見議買支迪佳的筏仔,有兩支頭心,都幾好用,大約三百蚊(自己用緊:bq41 ,頭心斷左自己整:bq40 ):bq45
另外筏攪可買呆娃的維京44,或細的直攪,維京要三百四五左右,直攪仔就幾十至數百!!:bq41

飄飄然 發表於 15/5/2007 21:58:19

幾舊水用維京都唔錯丫,上下左右都玩得!!!!:em15

hoo0o0ooh 發表於 15/5/2007 22:07:43

原帖由 飄飄然 於 2007-5-15 21:58 發表
幾舊水用維京都唔錯丫,上下左右都玩得!!!!:em15
係丫~~我都玩緊維京架:bq41

華少 發表於 15/5/2007 22:13:55

原帖由 hoo0o0ooh 於 2007-5-15 22:07 發表

維京好維京好:em73

hoo0o0ooh 發表於 15/5/2007 22:17:40

原帖由 華少 於 2007-5-15 22:13 發表

維京好維京好:em73
個人應為,維京夠釣味!!http://www.fishinghk.com/forum/images/smilies/em73.gif

華少 發表於 15/5/2007 22:18:59

原帖由 hoo0o0ooh 於 2007-5-15 22:17 發表

個人應為,維京夠釣味!!http://www.fishinghk.com/forum/images/smilies/em73.gif

最有D燒手FEEL添:bq31 :bq31

飄飄然 發表於 15/5/2007 22:21:32

原帖由 hoo0o0ooh 於 2007-5-15 22:07 發表

我都有隻!!哈~~:em54

hoo0o0ooh 發表於 15/5/2007 22:24:09

原帖由 華少 於 2007-5-15 22:18 發表

最有D燒手FEEL添:bq31 :bq31
哈哈~~係丫!!我都差D燒過丫~~:bq41
但...好彩斷左線:bq34個次係係魚排用魚仔做餌,落到一半狂出險燒手丫:bq40

亞彥 發表於 16/5/2007 20:45:05

講左大半天。
:bq52 :bq52
咁即係仲有冇好介紹呀 :bq49
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 筏竿問題