hoo0o0ooh 發表於 16/5/2007 21:02:01

原帖由 亞彥 於 2007-5-16 20:45 發表
講左大半天。
:bq52 :bq52
咁即係仲有冇好介紹呀 :bq49
原帖由 hoo0o0ooh 於 2007-5-15 21:38 發表
可以出鴨記睇下,個度有d平竿平攪!!
我可見議買支迪佳的筏仔,有兩支頭心,都幾好用,大約三百蚊(自己用緊 ,頭心斷左自己整 )
另外筏攪可買呆娃的維京44,或細的直攪,維京要三百四五左右,直攪仔就 ...

其實自己去睇下,總好過人家話好的就好!!:bq21
因為每人預算唔同,需要不同~~自己睇過試過,問清楚用法先買,~~:bq24

亞彥 發表於 16/5/2007 22:04:16

Daiwa CHINUJACKER筏絞 吾知又掂吾掂呢?!
我見網上拍賣好似 280蚊左右。
而 筏44 吾知係吾係師兄講既44 呢 :bq43 ?
要300幾蚊呵。
邊款好d呢:bq45

hoo0o0ooh 發表於 16/5/2007 22:24:53

回復 #12 亞彥 的帖子

係丫!!我地講緊係Daiwa維京44!!:bq24
Daiwa 筏絞,呢隻係橫攪(上手攪)
而44 多數人會用作下手攪(其實可上下左右使用,但上手使用會很不方便)
你鐘意用上手定下手架!!上手就可試CHINUJACKER,下手就44 !!:bq33

gg098 發表於 17/5/2007 19:57:12

請問版主哪裡頭有迪佳筏仔賣價錢如何

louisckwong 發表於 17/5/2007 20:35:09

維京44又真係好好用,RYOBI-60我都有,橫攪都有四只,攬黎攬去始終用返第一隻維京44:bq45

亞彥 發表於 17/5/2007 21:39:23

原帖由 gg098 於 2007-5-17 19:57 發表
請問版主哪裡頭有迪佳筏仔賣價錢如何

我今天行過屯門一間叫 棠記 的釣魚店
個支好似叫競技既竿係 迪佳黎既
$328左右未折
吾知係吾係師兄所講既呢?!

我今日就買左日新既 月光波 同 DAIWA 既.......橫絞
吾知支竿 得吾得既呢?!

hoo0o0ooh 發表於 17/5/2007 21:44:20

原帖由 亞彥 於 2007-5-17 21:39 發表

我今天行過屯門一間叫 棠記 的釣魚店
個支好似叫競技既竿係 迪佳黎既
$328左右未折
吾知係吾係師兄所講既呢?!

我今日就買左日新既 月光波 同 DAIWA 既.......橫絞
吾知支竿 得吾得既呢?! ...
恭喜師兄~~買齊野成為筏門中人:bq41
日新的筏仔我只用緊支精魂筏,月光波未用過,日新D野都唔錯的~~:bq31

hoo0o0ooh 發表於 17/5/2007 21:47:16

原帖由 louisckwong 於 2007-5-17 20:35 發表
維京44又真係好好用,RYOBI-60我都有,橫攪都有四只,攬黎攬去始終用返第一隻維京44:bq45
係咪幾like佢夠輕盈簡單,同中大魚時有D強姦feel(燒手)呢??:bq40:bq40

峰仔 發表於 19/5/2007 15:08:00

點都係:shimano club demi 10/15/20RL,好好用架~~

ingrid000 發表於 19/5/2007 16:54:21

版主, 小妹有小小意見.....若果有埋圖片介紹會更好.......小妹對筏攪認識非常淺.....有時不明白各大大說什麼呢............好慚愧..............!   :bq51
頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: 筏竿問題