搜索

如果當日有釣魚比賽, 你重會唔會去比賽果區釣魚呢?

浦克 發表於 14/5/2008 09:58:08 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
家下香港每年既釣魚比賽越來越多, 任何一個時間, 任何一區水域都有可能給比賽主辦單位選為比賽之用, 如果你唔係參加比賽既選手, 但係又正想去果區釣魚, 你會點做呢?
正方觀點 (213)

照去! - 唔理佢有無比賽, 照去果區釣, 人地比賽又唔關自己事, 必要時, 早過比賽D人出發, 霸左個"名"位釣先!

VS
反方觀點 (154)

唔會去! - 將心比已, 如果換轉係自己報左名比賽, 都唔會想有人係"左近"影響左自己釣魚, 何況又唔係只係得果度先有魚釣既, 去第度釣咪一樣!

joecylee 發表於 14/5/2008 10:29:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
吾好預有人正方啦,呢個網個個都無鬼!
我投左正方,係點解,我吾知有比賽or唔理佢有無比賽, 照去果區釣, 人地比賽又唔關自己事, 必要時, 早過比賽D人出發, 霸左個"名"位釣先!
我係投正方!因為我有諗過!

好多人釣魚時帶埋幾隻鬼係身!

回復

joecylee 發表於 14/5/2008 10:37:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復

joecylee 發表於 14/5/2008 11:33:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
強調, 吾代表我吾尊重佢既投票既... ... ...
但我想問佢點解會試!試就有正方既動機,除左吾知!
你既中立我都吾會有異議!重要比分你添!
Shit~無得加分添!

回復

joecylee 發表於 14/5/2008 14:10:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 gilsonli 於 2008-5-14 12:32 發表
剛剛說過........ 禮讓問題...

我相信不會有人反對艇釣機動性比岸釣高... 岸釣走來走去都係個島... 艇釣可以因應不同情況作出改變... 到一刻真是天氣出現問題... 艇釣都可以即時去安全地方... 岸釣就要等艇救命...  ...

Master gilsonli 大大, 個問題係﹣﹣﹣﹣“其實個討論好簡單, 問題係”如果你唔係參加比賽既選手, 但係又正想去果區釣魚, 你會點做呢?” 相信都應該帶出左, 已知釣場有比賽,自己再會唔會去? 可能我呢個問題未夠清楚, 如果要引申到, 當時人知唔知有比賽有活動, 再而去唔去釣, 可能需要另開討論會來得公道.“
回復

alexwong11 發表於 15/5/2008 10:16:50 | 顯示全部樓層 IP:- 美國
咁樣做只不過是使大家在公平情況下比賽麻,大家都會撞到咁情況,唔通d漁民在參賽者前落網你又可以叫佢唔落咩
回復