搜索

[釣行] 南油120快訊27-08-2008~~好大好恐怖 !

snapper 發表於 30/8/2008 23:17:17 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
27-08-2008 班磯佬再次柴哇哇出120 ~~~ 好大好恐怖 !
無風,無浪,無湧,晴得有點怕! 係怕無魚釣...
因之前有C-HING 及船家講太晴的魚唔開口...
接近黃昏到達天然氣井,的魚真係唔開口,連池仔都唔食餌(心情灰晒) !
一到入黑的怪獸就走晒出來駭人,但個個都話無有怕(超人上身)照釣.
當然是斷魚多過起啦!  
但起到不單只是大魚,還有兄弟們的歡呼,以及個人紀錄同滿足.

八條磯佬全程玩放流(手持JIG干 + 9-14兩鉛) 死餌(魷魚,中蝦)

磯佬成績表 : 6擔幾
老輝哥 4章紅 最大接近60斤 最細都20幾
成     4章紅 最大40幾 最細都10幾 1大赤立
牛牛   2章紅 最大30幾 1大赤立
老魏   2章紅 最大40幾 2 海狼
輝仔   1章紅 接近50  1 海狼
得得地 1章紅 30幾    1大赤立
亞俊   1章紅 接近30  1牛廣30幾
自己   2章紅 20幾    1牛廣40幾

更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 6金幣 +421 收起 理由
ReynoldHa + 100 寫個勁字!!
華少 + 100 我好欣賞!!
冰島 + 50 熊抱GT分!!!!
TiGER + 100 只差一日..完全不同..
wwhhhww + 21 我好羨慕!!
麻辣叉飯 + 50 靚人靚魚!!

查看全部評分

kennethnip 發表於 30/8/2008 23:20:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
勁到痺牙
機車28 發表於 30/8/2008 23:26:15 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
真開心
魔釣王 發表於 30/8/2008 23:29:09 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
條條都甘大,手軟未呀師兄,勁呀
麻辣叉飯 發表於 31/8/2008 00:10:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好恐怖
hosunlo 發表於 31/8/2008 01:12:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我地下星期都去 希望會比你地更大條啦!但係我地jigging多,玩法唔同可能有幾大出入
wwhhhww 發表於 31/8/2008 11:45:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好大好恐怖 !
我地下星期都去,希望會比你地更大條更恐怖
 樓主| snapper 發表於 31/8/2008 11:54:47 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
覆6,7樓....
昨日有船返左話條條都好,中有好多大紅由...
如成船一齊jig..分分鐘好過我地 !!
輝仔 發表於 31/8/2008 16:10:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
輝哥又發神威
TiGER 發表於 31/8/2008 16:14:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
只差一日..完全不同...我地得一擔多DD