搜索

[釣具] Blue fish問題(已換新頭心)

乂波波乂 發表於 1/8/2012 01:18:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 支持 反對

sofly 發表於 19/8/2012 22:29:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你去海釣平台訂就有.好少有現貨.頭心2XX幾蚊
回復 支持 反對

alex_dick 發表於 1/8/2012 11:17:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
中魚斷頭心????
黃立倉既爆起來真系好難頂反上呢架喎
你講果條倉仔有幾大條呀??
回復 支持 反對

最強幻象 發表於 1/8/2012 11:05:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
乂波波乂 發表於 2012-7-31 17:42
阿象...
我琴日第一次上條黃立倉都力不從心

有無廿斤呀...
回復 支持 反對

龜兵不敗 發表於 1/8/2012 21:56:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我都唔中意支野
我都炸左頭芯(自己問題)
回復 支持 反對

最強幻象 發表於 1/8/2012 20:44:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
乂波波乂 發表於 2012-8-1 17:36
應該出廠啦...
因為我朋友睇我上果陣,都話支竿怪怪地

咁...祝你好運...
回復 支持 反對

evoricardo 發表於 31/7/2012 20:13:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
乂波波乂 發表於 2012-7-31 17:37
呢支野三個字-.-無戀用...
腰又無,得個硬同輕字
今次平衡做得唔錯..但唔應該做RS,應該R好好多LO:emasq19k ...

唔能係呀?
好多人係我個post道讚呢支口野性價比高又有腰架喎…
波兄不如分享多小小支竿係點比條倉仔炸?
回復 支持 反對

樓主| 乂波波乂 發表於 1/8/2012 20:12:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
偉~ 發表於 2012-8-1 20:01
會唔會係開枝竿個陣時咪對齊楷....
又或者D楷鬆左留意唔到....
有機會問下你朋友覺得枝竿點怪法....

對齊左,呢個可以肯定
點講好呢, 怪在...拎上手唔重,好平衡, 仲輕過支gama1.25, 185g, 但佢200g,姐係平衡應該好D(個人覺得)
之後諗,好似有D唔對路,因為太輕,怕佢D料....
之後上第一條果陣, 其實條魚唔大,1斤左右, 條魚都未爆, 已經要放1-2手, 我朋友話:::
唔多對路WO, 點解你支野, 無腰既,用黎用去都係個死人頭, 姐係頭2節, 我初頭諗, 會唔會我頂得唔夠痕, 支野好勁.可以頂多D
之後上完條魚

睇下D guide,又無事WO, 好齊
之後諗.....係咪自己手法錯左, 因為都3個星期無釣魚
之後放左出去, 等左2個鐘, 又中啦
今次條魚無錯,係大D既...大DD姐
之後問題又黎啦, 頂果陣, 唔知點解前面, 格格聲, 好Q恐怖....之後唔理啦, 開杯等佢走...用手算, 唔想無左支竿
之後check完, guide無事, 節無縮入去
條魚又未走WO, 因為我好想試咩問題, 就諗住放手, 試下支竿
一用竿收返緊, 又黎, 又格格聲....係聽到頭1-2節
之後卜一聲,知中招
即放杯,用手收返黎, 咁就死左啦

回復 支持 反對

偉~ 發表於 1/8/2012 20:01:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
乂波波乂 發表於 2012-8-1 17:36
應該出廠啦...
因為我朋友睇我上果陣,都話支竿怪怪地

會唔會係開枝竿個陣時咪對齊楷....
又或者D楷鬆左留意唔到....
有機會問下你朋友覺得枝竿點怪法....
有待研究呢....
回復 支持 反對

偉~ 發表於 1/8/2012 07:21:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
乂波波乂 發表於 2012-8-1 00:03
可能我用開果D,好好多.........
果陣中完第一條果陣都覺個頭硬,無咩腰
,之後第2條黎料

咁師兄之前用緊既係咩野竿....?
回復 支持 反對