搜索

[釣行] 第一次外海~~大火箭強暴~~~7月30

marco0008 發表於 31/7/2013 21:22:23 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
話說黎幾個月我地魷魚團長(輝哥),不停想組反團夜水大火箭!
但因為天氣同時間關係一直唔成團~~~~~呀~~~~~~{我既大火箭呀}<~~心諗
今日7月30日係1點時分收到朋友既whatsapp話有個突發外海夜水火箭團
唔理三七21既我諗都唔諗就打電話book好2位~~~我加一個同事
約好6點前到香港仔出發~~係興奮既心情底下用極速既時間做埋手頭既工作~~~
好快手咁3點收工~~~~~同事用最快既速度車左我反屋企扲埋架生出發香港仔~~~~
係5點左右到左漁舍買好要用既火箭仕掛就等上船啦~~~而係漁舍認識到一位同船c兄好好人教我地打過哂d仕掛~~~佢係好用心咁教真係學到好多野係度多謝佢一聲~~~~
好上船啦~~上到船發現左樣好得意既野~~點解得6個人既我以為上錯船~~~~原來今日係突擊團所以好多人都黎唔到當中包括我釣魷既一班好友都黎唔到大概30分鐘船程到左釣點啦~~~今日天工做美微風冇浪~~太陽伯伯都未落山當大家都話冇咁快有魷既時候!有一個c兄
以經大叫~~~(邊個話冇嫁)大家2話不就落架生啦~~~一落手臂長火箭出現仲要係一上2隻之後就係不停聽到(中呀)~(又中呀)既說話一直維持3個小時~~當中既時間係連飲水都唔得閒~~~~~大家杆落魷起~~~係衝激左大既3個多小時先開始冇咁密口~~仲開始起風浪大家既體力仲要消耗得7788~~~大概釣多1小時左右船家加上所有釣友都感受到手痛既感受!所以船家下令回程~~~~全船上大概3擔多火箭~~
我加我同事2人釣爆一個大白色發泡膠箱(係真正連箱都爆埋)~接近1擔~~~~~~
ps:其實今次突擊出發聽船家講係因為7月31休魚期完啦到時d燈火船出哂黎就冇得咁爆釣~~~

更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

相關帖子

FELIX009 發表於 31/7/2013 23:16:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
多謝分享!!
回復 支持 反對

cyorganic 發表於 1/8/2013 00:45:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄,真係好收穫,恭喜恭喜。
回復 支持 反對

樓主| marco0008 發表於 1/8/2013 12:31:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
cyorganic 發表於 1/8/2013 00:45
師兄,真係好收穫,恭喜恭喜。

Thx^^
回復 支持 反對

樓主| marco0008 發表於 1/8/2013 12:32:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
FELIX009 發表於 31/7/2013 23:16
多謝分享!!

Thx^^
回復 支持 反對

meichai1217 發表於 1/8/2013 23:56:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
正丫!
回復 支持 反對

GTDragon 發表於 2/8/2013 09:32:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
恭喜C兄!
回復 支持 反對

ellis1281 發表於 3/8/2013 21:45:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好大隻呀!
回復 支持 反對

漁舍 發表於 9/8/2013 09:30:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
收穫幾好
回復 支持 反對

mantang 發表於 15/8/2013 14:35:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
good fish
回復 支持 反對