搜索

極具爭議的釣法!

leoncody2639 發表於 30/8/2007 20:23:28 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
你地信唔信直鉤真的可以釣到魚?一個已失傳很久的釣法,羗太公釣魚願者上釣,也是我十狂的狂人約法最後一招!
由於極具爭議,多人信可以釣到魚的話,我才把這終極絕技傳授給大家!

評分

參與人數 1威望值 +20 收起 理由
bryan2306 + 20 寫個服字!!

查看全部評分

細路一個 發表於 30/8/2007 20:27:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唔係唔得既..有個到OUT 仔.....咁岩得咁喬LO~!!
 樓主| leoncody2639 發表於 30/8/2007 20:29:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
細路一個 發表於 30/8/2007 21:32:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咁就真係唔多信得喇
leo123 發表於 30/8/2007 23:20:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 細路一個 於 2007-8-30 21:32 發表
咁就真係唔多信得喇

樓主咁不可思議....點會唔得呀~~
tenggiri 發表於 31/8/2007 00:47:58 | 顯示全部樓層 IP:- 馬來西亞
好烂相信,有什么可能!
釣魚郎DON 發表於 31/8/2007 01:46:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 leoncody2639 於 2007-8-30 20:23 發表
你地信唔信直鉤真的可以釣到魚?一個已失傳很久的釣法,羗太公釣魚願者上釣,也是我十狂的狂人約法最後一招!
由於極具爭議,多人信可以釣到魚的話,我才把這終極絕技傳授給大家! ...

得,狂嘅人有狂嘅諗法,我哋要用唔普通嘅想法!
可能串魚餌到直針,放絲,有魚訊亦別動,等條魚連針吞下、據日本方面研究所得知,
大概要等2~4小時...等枝針排出後先慢慢起魚。
哈哈哈哈哈哈哈哈~~~~我好狂呀!!!!

表はありませんが、栄養成分から
予測することが可能そうです。
焼きサバのほうが約1.1g多くタンパクを含み、
焼きサンマのほうが約3.5g多く脂質を含み、
(可食部100gについて算出)
タンパクの消化が約2時間
脂肪の消化が約6時間かかるため、
サンマのほうが遅いものの、
差は約0.2時間程度だそうです。
魚の消化時間は約2~4時間
生の場合はサンマのほうが約0.8時間遅い)
http://q.hatena.ne.jp/answer
 樓主| leoncody2639 發表於 31/8/2007 01:51:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 tenggiri 於 2007-8-31 00:47 發表
好烂相信,有什么可能!

物係死既,人係生既,有乜唔可以,人起初認為不能在天上飛,到最后又是可以,世事無絕對的!
 樓主| leoncody2639 發表於 31/8/2007 02:14:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 釣魚郎DON 於 2007-8-31 01:46 發表

得,狂嘅人有狂嘅諗法,我哋要用唔普通嘅想法!
可能串魚餌到直針,放絲,有魚訊亦別動,等條魚連針吞下、據日本方面研究所得知,
大概要等2~4小時...等枝針排出後先慢慢起魚。
哈哈哈哈哈哈哈哈~~~~我好狂呀!!!!

表はありませ ...

這是日本那位C兄所悟出來的,和我所悟出的不同!這招每個人所悟不同,據師父臨終時講這招其實代代傳左比不同的人去悟,由於師父窮盡一生也不能悟出,杏好我已悟出這招,不負師父所託,而將佢所悟的窮人釣法改為自己另一種所悟的釣法,狂人釣法!
最強幻象 發表於 31/8/2007 14:37:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
多悟多人信都要講左出黎先知...咪陣間又好似支幾萬蚊既自制竿咁...