搜索

[釣行] 9月1日浦台釣行!

浦克 發表於 3/9/2007 16:31:19 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
9月1日, 一個風和日麗既早常, 相約了另外兩位版主及其友人, 一同前往大尾魷的發源地浦台, 為上次失敗的釣行, 作一次補嘗, 上一次因極大的西南湧關係, 影響了釣果. 這一次再去嘗試步兵的樂趣, 約9時己經先到達南角咀內的大氹, 水清, 陽光普照, 流速不高, 先試一下此樂土, 試釣了兩小時, 就只有阿入版主的一隻雌性尾魷, 決定步兵轉往碼頭一時, 到達無人, 算有三兩隻收穫, 見遊人越來越多, 為免影響他人, 收竿去食Lunch, 飯後再轉去廟底及廟背, 在幾個利好因數下, 大尾魷欠奉, 稍釣兩小時後, 實在難當烈日, 步兵回碼頭那邊買汽水解渴, 在馬頭稍作休息, 及掟多幾槍, 見船到就收竿走人, 完結左快樂的步兵一日團.

更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 4威望值 +51 金幣 +56 收起 理由
HOOKER7 + 20 + 20 有魷釣,真好!!!
小銘 + 1 + 1 見一隻~加一隻~
biglap + 5 靚人靚魚!!
TiGER + 30 + 30

查看全部評分

相關帖子

fishwong 發表於 3/9/2007 16:47:56 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東珠海
醒.型.靓:70
naobao 發表於 3/9/2007 16:51:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咦...浦浦你中果隻係咩野:pp11
唔係好似大尾魷
 樓主| 浦克 發表於 3/9/2007 16:55:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #3 naobao 的帖子

果隻係肥仔水大尾魷.............特肥又特厚肉! 好重手.............嘻嘻!
HOOKER7 發表於 3/9/2007 21:37:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #1 浦克 的帖子

手臂~~兩"節"色.............??
 樓主| 浦克 發表於 3/9/2007 22:08:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #5 HOOKER7 的帖子

你知咩呀??? 呢d叫自然色, 你係唔係好想有呢???
yamashita130 發表於 3/9/2007 22:19:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #1 浦克 的帖子

hi浦兄,果日你地好早入到去嗎?八掛一問你地call艇點解唔去鄰近D島試下?
naobao 發表於 3/9/2007 22:23:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

師兄,八掛一問
請問你喺第二個壇係咪都用yama.....網名架
 樓主| 浦克 發表於 3/9/2007 22:25:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #7 yamashita130 的帖子

我地叫細d既磯艇去, 因為想玩步兵, 所以選擇有得食有得行既浦台, 其他既螺洲, 墨洲, 橫欄同宋崗等, 對於步兵來講, 唔係太理想, 所以無去!
yamashita130 發表於 3/9/2007 22:28:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #8 naobao 的帖子

鬧爆兄你好,係呀,有咩好野益下細佬?