搜索

[釣具] GAMAKATSU G IV

樓主| 釣魚阿叔 發表於 12/10/2007 13:53:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
汐來防好重,手感不好.

而且仲要係膠階.

2000元唔買gama可以有好多更好選擇,例如大島磯大約1700元,一定好過枝汐來防
alex_dick 發表於 12/10/2007 14:08:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

哦~~~
又來個大島磯
咁姐系如果有大島磯就吾好諗啦
amberjack 發表於 12/10/2007 14:23:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 釣魚阿叔 於 2007-10-12 13:53 發表
汐來防好重,手感不好.

而且仲要係膠階.

2000元唔買gama可以有好多更好選擇,例如大島磯大約1700元,一定好過枝汐來防

借問聲你揸過汐來防未, 你啲資料唔多啱喎!
最強幻象 發表於 12/10/2007 14:26:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #33 alex_dick 的帖子

你咪好似有支...大島磯...
alex_dick 發表於 12/10/2007 14:54:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 最強幻象 於 2007-10-12 14:26 發表
你咪好似有支...大島磯...

依家仲有支最強咕叻1.25-5M tim
支最強光光試完都幾正0" />幾arm我心水
遲下想搵多支輕D軟小小又有D腰既(學你話齋玩釣味0" /> )
初步諗緊買支日新VV
但系到又見你講得支汐來防咁正
咁你睇系咪有大島磯就吾好買汐來防呢

最強幻象 發表於 12/10/2007 15:02:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #36 alex_dick 的帖子

如果你個日黎...就會有個師姐用佢...你可以即場睇下...

我應該可以叫佢比支竿你~查~下...

如果~魚神大大~佢都有可能用呢支竿...

你買左...daikok支最強呀...千又定古叻呀...呢支野...

咁視乎你支大島磯幾多號...大島磯我無用過...但搖過支竿...感覺上...
alex_dick 發表於 12/10/2007 15:13:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 最強幻象 於 2007-10-12 15:02 發表
如果你個日黎...就會有個師姐用佢...你可以即場睇下...

我應該可以叫佢比支竿你~查~下...

如果~魚神大大~佢都有可能用呢支竿...

你買左...daikok支最強呀...千又定古叻呀...呢支野...

咁視 ...

吾記得打古叻tim個攪座頭尾系金色個支

人地話支最強古叻會好硬,但我又吾覺佢好硬喎
支野種乜呀
我支大攪機系1.5尼架
我正系覺得佢有小小聚頭(由其玩過支最強更覺)
其他完全無問題,系我想要既野
最強幻象 發表於 12/10/2007 15:25:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #38 alex_dick 的帖子

咁二支都叫做...級數有別...而且5M竿...正常計...都悟會聚頭...

平衡一定好過5.3M...但估計應該硬過你支大攪磯...

但真係無留意daikok最強係列有無出新款...如果...舊款...就...

最重要係...搵啱你自己認為啱自己查既竿...

因為第二個認為正...到你用又未必啱你本身既釣法...
alex_dick 發表於 12/10/2007 15:56:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咁就系~~
我有個fd買左支公應好正既竿
聽聞話好"咩直"架(都成四千銀架 )
但佢用起尼就覺得系廢柴
用用下都系覺得佢用開個支二千零蚊既竿好D喎
最強幻象 發表於 12/10/2007 16:00:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #40 alex_dick 的帖子

所以要選支啱自己查既竿..真係悟易...

不過家下我有對象竿...

新個支尾長MH...5.0M...

不過...有排儲錢囉 ...都係...諗下先...