搜索

[釣具] GAMAKATSU G IV

alex_dick 發表於 12/10/2007 16:10:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 最強幻象 於 2007-10-12 16:00 發表
所以要選支啱自己查既竿..真係悟易...

不過家下我有對象竿...

新個支尾長MH...5.0M...

不過...有排儲錢囉 ...都係...諗下先...

哦~~~~支野好似好貴下喎
最強幻象 發表於 12/10/2007 16:12:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #42 alex_dick 的帖子

所以...咪要儲錢囉...
lo0 發表於 12/10/2007 23:21:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我用呢支竿有四五次~~第一次用中斤頭黃腳我都嚇親~~一抽彎到第四節~~再頂由第四第三回得好好~~升左水就落唔番第三第節~~170g好輕~~同上面幻像兄所講一樣~~5m竿冇聚頭感~~好輕好腰好UN~~但對像三四斤紅鮪就要睇你好唔好彩啦~~假餌竿兩斤都插入石~~何況號二的千又竿 我就覺得冇買錯仲好底tim~~我都係資金有限~~太貴唔捨得
希望幫到你
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......
alex_dick 發表於 12/10/2007 23:38:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
C兄~~:70
咁系咪真系膠街尼架
最強幻象 發表於 12/10/2007 23:39:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #45 alex_dick 的帖子

印象中...悟係...走啦...再傾...
alex_dick 發表於 12/10/2007 23:50:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 最強幻象 於 2007-10-12 23:39 發表
印象中...悟係...走啦...再傾...

收到
好丫886
chan 發表於 13/10/2007 00:06:05 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
原帖由 lo0 於 2007-10-12 23:21 發表
我用呢支竿有四五次~~第一次用中斤頭黃腳我都嚇親~~一抽彎到第四節~~再頂由第四第三回得好好~~升左水就落唔番第三第節~~170g好輕~~同上面幻像兄所講一樣~~5m竿冇聚頭感~~好輕好腰好UN~~但對像三四斤紅鮪就要睇你好唔 ...

因我住在澳門,所以,我想知道一個確實的地方,佢要一定有得賣,你幫到我嗎?還有十分多謝最強幻象1先生
kaman 發表於 13/10/2007 00:30:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
貢買号半0k  ma?
YAMAMO970 發表於 13/10/2007 13:31:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #1 chan 的帖子

如一定要買gama ,不如買支 gama さぐり II or 一舟 都 ok,我同d friends 現在個個都用緊 さぐり II  (由 1 號 3.6m 及 3.9m , 2號 3.0m 及 3.6 m) 都很好用,都好好腰 7:3 調 非常好用  可以考慮下!
最強幻象 發表於 13/10/2007 13:52:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 <i>chan</i> 於 2007-10-13 12:06 AM 發表

因我住在澳門,所以,我想知道一個確實的地方,佢要一定有得賣,你幫到我嗎?還有十分多謝最強幻象1先生

澳門都應該有得賣喎...等我問下~魚神大大~睇下佢幫悟幫到你啦...