搜索

[釣具] Shimano BASS RISE 假鉺竿

yuenzoo 發表於 30/11/2007 14:58:13 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
<
請問有冇師兄用過或用緊尼支Shimano BASS RISE假鉺竿呀?
因為小弟想買,問一問意見先
同ma想問下2602-2係代表D乜架?
有冇話要用橫鉸定直鉸架?thx~

Shimano BASS RISE 假鉺竿.jpg
joecool32 發表於 30/11/2007 15:26:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 yuenzoo 於 2007-11-30 14:58 發表
請問有冇師兄用過或用緊尼支Shimano BASS RISE假鉺竿呀?

您都影左相出來,點解唔睇清楚竿盒上或者catalog上的說明呀?
2 = Rod Type (1)= bAIT (2)=SPINNING
60=全長指示  即系6尺
2= POWER 表示  2=用6~14LB 線
最後個 2字 系代表竿有幾多節
依支系直鮫BASS竿。

評分

參與人數 2金幣 +48 收起 理由
gilsonli + 30 認真好介紹!!
ncc + 18 靚人靚景!!

查看全部評分

樓主| yuenzoo 發表於 30/11/2007 16:30:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唔該曬呀
因為我未買,所以冇辨法look到上面既說明.....
我想問多小小野,正常岸邊玩要玩幾長架支竿?
leoncody2639 發表於 30/11/2007 16:33:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 yuenzoo 於 2007-11-30 14:58 發表

我有一支,都幾好力,不過我買佢回來,玩打沉底,上3號中通,投到隻2500絞4號C,清晒杯,重要中過2斤幾ge魚都夠力拖佢番來!
峰仔 發表於 30/11/2007 17:02:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 leoncody2639 於 2007-11-30 16:33 發表

我有一支,都幾好力,不過我買佢回來,玩打沉底,上3號中通,投到隻2500絞4號C,清晒杯,重要中過2斤幾ge魚都夠力拖佢番來!

禁得意??lure干沉低??
leoncody2639 發表於 30/11/2007 17:14:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 峰仔 於 2007-11-30 17:02 發表

禁得意??lure干沉低??

你都用過船竿玩沉底啦,有乜咁出奇喎!
峰仔 發表於 30/11/2007 17:56:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 leoncody2639 於 2007-11-30 17:14 發表

你都用過船竿玩沉底啦,有乜咁出奇喎!

又係wo .....又比你講通左tim.....
pang1987 發表於 30/11/2007 19:13:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢支野太短   淡水用好d
碼頭岸邊最標準8尺
太短你支野會申唔到落水面,拖d浮水型會唔識游唔識潛
你可能會後悔
siugut 發表於 30/11/2007 20:42:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
各bro~咁如果買枝7尺bass one又會唔會好d?
joecool32 發表於 30/11/2007 22:17:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #9 siugut 的帖子

Bass one 最長個支都系1.98m,唔夠7尺長架。
而且系水松柄,海邊用好似好快霉。
其實您的目標魚是什麼?想拖鱸定系系水塘玩?
行多幾間舖頭一定簡到合適架!