搜索

[釣行] 2007,,,青衣"鱸"友盡地一煲!!

鬼佬joe 發表於 2/1/2008 01:38:58 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
<
2007,,,,12月28日晚10:00pm,,,,
,一個冷鋒到臨的前夕!!!青衣海面吹着3~4級的東北風,,,,
,,,,,,,,,,,這次相約威佬,鬼鬼,&滕井san,希望係2007年結束前,,,,,盡地一煲!!
第一站,,,先試試貨櫃碼頭一帶,這時正值潮漲,,,,水位非常高(2.3m),很多標點被淹蓋,,,,
但很快,滕井san已first hit,一尾good size 的seabass,已被ko上來,,, 心想,,,,咁快!!!今晚,,,,哈哈,,,,
不過,,,,sorry,,,,好可惜,,,,,往後兩個多小時,,,,零魚訊, 心諗,,,,今晚徐咗滕井san,唔通我哋3個打龜???
很快,我們已轉至差不多最後的數個標點,而這時候,流水也有所變化,似乎我哋真係要把握這最後機會,,,,否則,,,,
這時我立刻把假餌投向樁邊和油船出水口之間的標點,,,我把釣線收回3圈之際,一股久遺咗成晚嘅感覺返嚟啦,,,,
ka,,ka,,,爆drag呀,,,,,,,,不過這位"鱸"友爆咗幾嘢就收咗工囉,,,,一尾6lb,69cm,seabass 被ko,,,,
當解鈎之際,,,,鬼鬼&威佬,相繼得手,,,,,哈,,,,困局瞬間逆轉,人人有份,永不落空!滕井san再hit多一尾,,,
哈,,時間啱啱好,,,,可以唔使帶隻龜返屋企啦 總算2007有得埋齋啦
滕井san,,4hit2get,
  威佬,,,,,,,1hit1get,
  鬼佬,,,,,,,1hit1get,
  鬼鬼,,,,,,,1hit1get,
所有魚獲拍照後all release!!
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 6金幣 +325 收起 理由
松田先生 + 50 好吸引呀~
arcticwind + 50 我好羨慕!!
浦克 + 100 呢d先叫釣行既嗎!
鬼鬼 + 25 哈哈 !!!! 醒目 !!! &gt;3
黑雲 + 50 埋齋分!!
華少 + 50 俾藤井san

查看全部評分

type1668 發表於 2/1/2008 01:44:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我想問下,, 你地會唔會同我玩呀...我都好想玩好耐,
仲有...可唔可以pm船家電話俾我, 我想搵好耐, 仲有幾多錢, 上年去完, 今年未去過,
唔該晒
 樓主| 鬼佬joe 發表於 2/1/2008 02:09:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 type1668 於 2008-1-2 01:44 發表
我想問下,, 你地會唔會同我玩呀...我都好想玩好耐,
仲有...可唔可以pm船家電話俾我, 我想搵好耐, 仲有幾多錢, 上年去完, 今年未去過,
唔該晒

請收pm,,,thanks!
kenny_so 發表於 2/1/2008 02:09:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄我都想要一d船家既資料
ka-man 發表於 2/1/2008 02:11:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
I want it too please send PM to me also!!and i also want to join your party too
浦克 發表於 2/1/2008 09:03:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
既然係咁, 請PM埋我船家資料, 食咩流水, 係邊個位中, 用咩竿, 用咩攪, 用咩假餌, 著邊隻救生衣牌子, 謝謝!
arcticwind 發表於 2/1/2008 10:40:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
人人有魚中, 真係happy new year啦
kong168 發表於 2/1/2008 19:49:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
求樓主....可以pm個船家資料比我嗎?

我想搵好內
村雨 發表於 2/1/2008 20:22:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 浦克 於 2008-1-2 09:03 發表
既然係咁, 請PM埋我船家資料, 食咩流水, 係邊個位中, 用咩竿, 用咩攪, 用咩假餌, 著邊隻救生衣牌子, 謝謝!

要咁長盡!!
係咁嘅話,我又要船家資料,PM我吖!THX會長!
slim_alan 發表於 2/1/2008 21:59:03 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東惠州
原帖由 浦克 於 2008-1-2 09:03 發表

少佐幾樣野.....用咩snap,用咩line,用咩手法,用咩心態.............