搜索

[釣行] Seabassboatgame @ Day2

黑雲 發表於 13/1/2008 16:30:22 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
<
連出2晚...今晚個天清好多.... 照舊係觀塘接晒人....一路玩返昨晚d位.....
但今晚九龍就...... 得大角咀有一口追到埋船邊走人....玩埋長沙灣冇料到....
直入青衣....又係玩9號底先....掟幾槍...走人....繩網陣留返回程先玩....
再入華潤,阿揚先 cast 埋火船邊....中了1口....但給洗甩了
之後田雞再中一口...又甩了... 正想轉位既時候....田雞以超高技術把Lure掟上了鐵管....
Lure先穿過油庫頂的鐵管,然後落水....正當把lure 回收的時候,中魚了!! 我地個個O晒咀...
好彩size 不大, 大約30 cm....先把魚解了再回收lure..... 之後轉位.....
一路玩都係冇料到....去到浮塢邊鐵鍊維記先用softbait 中了一條大狗.....都有15cm up...
去到棺材Tum那邊的渠口,向石駁邊cast第一槍....一條大約5xcm  跟上來...但冇咬
一路玩到去蜆殼那邊.....這時大約是12時10分....比漲定時間差不多過了一小時....
時間應該差不多了吧 ....在油船角落位田雞個死仔又中...
但頂左幾下又甩 ,我差d 想掟佢落去...甩一口唯有轉位啦...返繩網陣...
一埋到去掟左2槍.... 船尾的阿揚 有一條從網邊追出來撞了lure 一下
,之後跟埋船邊.... 見影都over 70...之後仲有一條係船邊打"哄".....
我想祇有over 80才能打出這個"哄"吧....之後叫我再掟....
lure 從右至左掃出來,剛從網邊離開就傳來一下沉實的魚訊...自然反應,抽!!
再收3-4 手將佢盡快帶離網邊再玩,埋到船邊再玩多幾手上水....72cm 7lb 還不錯的size...
正在解魚的時候阿揚又中了... 一抽...滿晒弓...頂唔郁...再還拖...射網底斷
之後靜晒...返出大角咀,田雞同我吹緊水既時候我望住佢隻紅白DB 埋到黎有個黑影跟上來
埋到船邊...咬!! 抽...洗洗洗...再玩2野...上水...大約50cm...
中完呢條之後玩多陣,再返尖沙咀5枝旗竿掟多幾槍收工走人.....
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 7金幣 +407 收起 理由
panda + 30 ...詳盡報導...
京士頓 + 50 詳盡報導~
arcticwind + 50 超...力力力!!
shek9kung + 77 最強現象!!!!!!!!!!!!!
hoo0o0ooh + 50 精品文章!!
鬼佬joe + 100 哈哈,,,好鱸友!!
飄飄然 + 50 寫個勁字!!

查看全部評分

細路仔 發表於 13/1/2008 16:45:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
鱸魚..你在那裡呀,我找緊你呀!!

雞脾 發表於 13/1/2008 17:11:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
雲師兄爽la~連"煲"兩晚~~
我重搵緊我既08第一鱸

delta 發表於 13/1/2008 18:10:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真係好開心.
nortoncamel 發表於 13/1/2008 20:09:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
多謝黑雲安排
當晚見艇上既師兄們各施各法
雖然自己冇目標魚中
但獲益良多
下次有機會要再去
hoo0o0ooh 發表於 13/1/2008 20:39:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 1# 的帖子

下次可以叫埋我去嗎??
07/08都未釣到目標丫~~
 樓主| 黑雲 發表於 13/1/2008 21:02:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
 樓主| 黑雲 發表於 13/1/2008 21:03:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 hoo0o0ooh 於 2008-1-13 20:39 發表
下次可以叫埋我去嗎??
07/08都未釣到目標丫~~

好呀,下次預埋你 可唔可以pm 個聯絡方法比我
hoo0o0ooh 發表於 13/1/2008 21:43:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 黑雲 於 2008-1-13 21:03 發表

好呀,下次預埋你 可唔可以pm 個聯絡方法比我

pm左你啦~~
雞脾 發表於 13/1/2008 21:46:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 黑雲 於 2008-1-13 21:02 發表

唔好客氣,陸續有黎

黎緊幾時會再出動?~