搜索

[釣行] 又黎通宵巴士

阿聰 發表於 15/1/2008 14:56:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
<

晚上散石壆唯一黑位是石邊,我見好多時都食石邊.
日光日白見本流就可以試下放本流拖.
不過真係羞家,晚上步兵我一條鱸都未起過.....少拖夜晚......

有機會大家總結下夜晚拖鱸魚係咪多數食光暗交界位.
gilsonli 發表於 15/1/2008 15:03:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 阿聰 於 2008-1-15 14:56 發表

晚上散石壆唯一黑位是石邊,我見好多時都食石邊.
日光日白見本流就可以試下放本流拖.
不過真係羞家,晚上步兵我一條鱸都未起過.....少拖夜晚......

有機會大家總結下夜晚拖鱸魚係咪多數食光暗交界位. ...

係你回我... 就最理想...
因為拖石駁 同拖碼頭 技巧完全唔同... 流水食性都唔同...
仲要係街燈長石駁... 哈哈... 下次出來食飯同你分享下...^^

有機會步兵港內seabass call 埋你啦... 等老人家你破破處...
lure4u 發表於 15/1/2008 15:23:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我都想去....
gilsonli 發表於 15/1/2008 15:59:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 lure4u 於 2008-1-15 15:23 發表
我都想去....

你快d 帶我玩 南水鱸呀...
ThomasT 發表於 15/1/2008 19:17:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好羨慕!!完全唔識拖假餌
不過試過夜水手竿[15尺]生蝦都中到 全無還手之力
tuna 發表於 15/1/2008 20:08:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 1# 的帖子

恭喜C兄釣得大BASS借問一声這個出水位是不是在維修區?
tagtagtag 發表於 15/1/2008 20:41:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁
edc 發表於 15/1/2008 22:42:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
一定好好玩呀巴打" =]
lure4u 發表於 15/1/2008 23:43:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 gilsonli 於 2008-1-15 15:59 發表

你快d 帶我玩 南水鱸呀... " src="http://www.fishinghk.com/forum/images/smilies/tsk/tu9.gif" border=0 smilieid="739">

龜到怕...個海好似無生物噤...十月到E家我都末中過鱸.
阿聰 發表於 15/1/2008 23:48:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 gilsonli 於 2008-1-15 15:03 發表

係你回我... 就最理想...
因為拖石駁 同拖碼頭 技巧完全唔同... 流水食性都唔同...
仲要係街燈長石駁... 哈哈... 下次出來食飯同你分享下...^^

有機會步兵港內seabass call 埋你啦... 等老人家你破破處.. ...

好呀!
最好揀D有夜景影0既,我叫埋D妹妹去你教佢拖,老嫩都破.....下