搜索

[釣具] 到手啦~RCS Double Handle

TiGER 發表於 16/1/2008 20:55:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
松田.....你好信唔信....信佢浦克......你大Q獲啦.......你注定......成為餌木強人呀
浦克 發表於 16/1/2008 20:59:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

佢唔信我.................係岩既, 我有名吹水無敵亂作一同無定向風餌木老作人! 哈哈
 樓主| 松田先生 發表於 16/1/2008 21:02:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 TiGER 於 2008-1-16 20:55 發表
松田.....你好信唔信....信佢浦克......你大Q獲啦.......你注定......成為餌木強人呀

虎爺~~咪玩啦!!! 強人就冇啦~~壞人都重可以做到嘅~
 樓主| 松田先生 發表於 16/1/2008 21:03:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 浦克 於 2008-1-16 20:59 發表

佢唔信我.................係岩既, 我有名吹水無敵亂作一同無定向風餌木老作人! 哈哈

【吹水無敵亂作一同無定向風餌木老作人】<<<<強人之名
浦克 發表於 16/1/2008 21:21:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 松田先生 於 2008-1-16 21:03 發表

【吹水無敵亂作一同無定向風餌木老作人】

我唔吹水唔老作...............點"BANKING"呀???
RGiggs 發表於 17/1/2008 00:13:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實Double Handle既好處係咩呢?
小弟仲未用過!
avstar 發表於 17/1/2008 08:59:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 16# 的帖子

RGiggs C Hing, I some body said the reel balance double handle is better than the single handle, but actually I am not sure is real or not, because I still use the single handle......
浦克 發表於 17/1/2008 09:07:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 avstar 於 2008-1-17 08:59 發表
RGiggs C Hing, I some body said the reel balance double handle is better than the single handle, but actually I am not sure is real or not, because I still use the single handle......

其實double handle同single handle所指既平衡, 最簡單一樣野, 單手柄因自轉所產生的自身左搖右擺幅度大, 所以換上double handle後, 係呢方面可以好直接減底呢個擺動, 當然, 擺動只係大副減少亦都唔係一定有double handle 先釣到魚! 呢一樣野只係個人喜好!
hoiyatc 發表於 17/1/2008 12:20:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咁多好野..不如今個星期搵日出發啦!
 樓主| 松田先生 發表於 17/1/2008 12:24:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 hoiyatc 於 2008-1-17 12:20 發表
咁多好野..不如今個星期搵日出發啦!

去邊先??.....