搜索
返回列表 發新帖

[釣具] 到手啦~RCS Double Handle

hoiyatc 發表於 17/1/2008 12:28:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你話去邊我咪去邊Lor...老4
 樓主| 松田先生 發表於 17/1/2008 12:43:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
delta 發表於 17/1/2008 13:02:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 浦克 於 2008-1-17 09:07 發表

其實double handle同single handle所指既平衡, 最簡單一樣野, 單手柄因自轉所產生的自身左搖右擺幅度大, 所以換上double handle後, 係呢方面可以好直接減底呢個擺動, 當然, 擺動只係大副減少亦都唔係一定有double  ...
但多數都係見FIT友既師兄先裝DOUBLE, 係咪FITFIT有特別需要? 而其他例如拖佬、JIGING、磯都唔多覺多人裝, 係唔係因為無咁大需要呢?
HOOKER7 發表於 17/1/2008 13:10:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 松田先生 於 2008-1-16 08:11 PM 發表
呢個月內~多得【浦克壞人】...唔係...係【浦克大人】不停放毒 ,令我睡夢中也想起玩具而驚醒 ,佢老人家間中又post下Breaden嘅Double Handle 點靚點靚,又話RCS Double Handle 一定要買...唉...終於返嚟啦~~: ...

不如lee隻呃,田長老......................
 樓主| 松田先生 發表於 17/1/2008 14:38:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 HOOKER7 於 2008-1-17 13:10 發表

不如lee隻呃,田長老......................

冇錢~~~殘念
浦克 發表於 17/1/2008 16:07:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 delta 於 2008-1-17 13:02 發表
但多數都係見FIT友既師兄先裝DOUBLE, 係咪FITFIT有特別需要? 而其他例如拖佬、JIGING、磯都唔多覺多人裝, 係唔係因為無咁大需要呢?

假餌方面有無咁大需要, 我真係唔知! 呢D問題都係等假餌的高手們作答好D, 等佢地同你去分享!
wosam 發表於 17/1/2008 18:51:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咁多位大大,小弟冇電子磅,和咁多DH
可以話比小弟知,rcs既2506杯同原裝exist2506杯的重量嗎
仲有係rcs既DH(連兩粒原裝"的")和Breaden既DH(連兩粒原裝"的")既重量呢??
唔該咁多位大大呢