搜索

[釣具] power handle

~江仔~ 發表於 6/2/2008 11:24:05 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
岩岩我睇中左隻舊版 Luvius .但係佢隻手柄唔係power handl.我聽d師兄講如果唔係power handle.遇到d大魚(好大既牛牛.友友)會摺埋.咁係唔係用power handle 會好d呢.請賜教
海神祭 發表於 6/2/2008 11:33:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
用power handle 當然比較好,但舊款手柄都唔會摺埋咁誇張
jk521 發表於 6/2/2008 11:42:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你用咗power handle , 個荷包就 首先 摺左 幾百啦 !!!!
田邊柱男 發表於 6/2/2008 12:56:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
舊版 Luvius 雖然唔係power handle,但係都唔錯...見過有人用3000+3號gtr+double line+5號v-hard...上左條6KG鬼頭刀...
如果C兄可以出高D價錢...twinpower MG同08 NEW twinpower係唔錯既選擇...但係08個隻就要等...MG就貴D
雖然二隻都一定係貴過Luvius...但係就可以有高一層享受
 樓主| ~江仔~ 發表於 6/2/2008 13:54:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 4# 的帖子

我見發焦油一特價賣緊1260.唔知仲有冇vip呢
delta 發表於 6/2/2008 14:38:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我以前有隻shimano平絞唔中魚都無端端識摺............
 樓主| ~江仔~ 發表於 6/2/2008 14:51:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咁如果舊版 Luvius 同05年既twinpower比隻個好d?
 樓主| ~江仔~ 發表於 6/2/2008 14:54:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 7# 的帖子

我就係驚大小小既都會摺咁咪死 .一係貴小小買隻05twinpower好過
delta 發表於 6/2/2008 15:52:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唔好買中間啦~~一買買頂級, 一級級追到幾時!
 樓主| ~江仔~ 發表於 6/2/2008 18:02:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
差好多喎