搜索

[釣具] GREEN ISO AND PRO ISO

GT仔 發表於 22/4/2008 11:46:15 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
有冇師兄用過,好唔好用呀,thankyou
bbxfans 發表於 22/4/2008 18:44:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Green ISO 厚料,好強
Pro ISO spec. 竿頭敏感 ,腰硬 (彈力唔係好夠)..
YAMAMO970 發表於 22/4/2008 19:11:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 樓主 的帖子

Green iso 係由 1 , 1.5  , 2  號 , 佢係一支 for Gure 用 , 以釣柤野為目標 , 用作夜水對紅由係不錯選擇

Pro iso special 係得 0.8 , 1   號 , 主要 for 釣立用 , 已千幾蚊有全 Titan guide , Titan seat , 用T46 炭纖維 , 算係好抵用
ykk 發表於 22/4/2008 20:54:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 YAMAMO970 於 2008-4-22 19:11 發表
Green iso 係由 1 , 1.5  , 2  號 , 佢係一支 for Gure 用 , 以釣柤野為目標 , 用作夜水對紅由係不錯選擇

Pro iso special 係得 0.8 , 1   號 , 主要 for 釣立用 , 已千幾蚊有全 Titan guide , Titan seat , 用T46  ...

乜你同阿BBX4854一模一樣!一講「兵器」就好似背書咁背! 仲要係好孰果隻 究竟你兩個有D咩「兵器」係會話「唔清楚」!

YAMAMO970 發表於 22/4/2008 21:33:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 4# 的帖子

BBX4854 係我其中一位師傅 , 所以咪 ( 有樣學樣   )
冇佢教我 , 我都唔識咁多野架

其實都近年都好鬼鐘意研究 D 兵器 , 好似車咁
有冇用過台灣 HR D 竿 ?? 想買支試下   

幾時去三門仔攪下佢 ??
bbxfans 發表於 22/4/2008 21:37:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 5# 的帖子

HR ! 有乜好介紹
YAMAMO970 發表於 22/4/2008 21:42:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 6# 的帖子

見到支鯛之族 0.8 好似幾好 FEEL , 6:4 調 ,又唔太貴 $ 1400 樓下

http://www.etuoh.com/message1.asp?id=310
bbxfans 發表於 22/4/2008 22:03:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 7# 的帖子

邊度有得試?
ykk 發表於 22/4/2008 22:06:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 YAMAMO970 於 2008-4-22 21:33 發表
BBX4854 係我其中一位師傅 , 所以咪 ( 有樣學樣   )

幾時去三門仔攪下佢 ?? ...

我有支HR SUPER  Z  GURE#1.7  47Z00M53(好似係六年前買入,擺多過用)我都答你唔倒好唔好用(你知我有幾削架啦)
上星期日諗住報團出外礁~但係打風就同BBX4854上咗三門仔(農曆年後第二次上、兩次都冇玩排磯)只係釣烏頭。呢一、兩年都幾忙,一個月都係釣一、二次魚 下次如果夾倒時間釣番次魚啦
hong616hong 發表於 22/4/2008 22:30:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 YAMAMO970 於 22/4/2008 21:33 發表

幾時去三門仔攪下佢 ?? ...

HR我用過佢0既紫金前打..竿腰有力..平衡幾好~~~~唔錯