搜索

[釣具] GREEN ISO AND PRO ISO

06wilson 發表於 22/4/2008 23:44:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 YAMAMO970 於 2008-4-22 19:11 發表
Green iso 係由 1 , 1.5  , 2  號 , 佢係一支 for Gure 用 , 以釣柤野為目標 , 用作夜水對紅由係不錯選擇

Pro iso special 係得 0.8 , 1   號 , 主要 for 釣立用 , 已千幾蚊有全 Titan guide , Titan seat , 用T46  ...

c兄,我想問吓支green iso 1.5/53會唔會好聚頭,係咪鈦鍇呢?
 樓主| GT仔 發表於 23/4/2008 09:49:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 3# 的帖子

唔該晒大家,師兄........我想問吓內港買一號夠唔夠玩AR?呢支杆算唔算易炸系列AR,THXS A LOT
YAMAMO970 發表於 23/4/2008 22:06:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 8# 的帖子

去灣仔聯 X 有現貨
YAMAMO970 發表於 23/4/2008 22:11:47 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 11# 的帖子

都好似係鈦 GUIDE 同 ISO special same , SEAT 位係一體化

1 號唔太聚頭 , 1.5 會有聚頭 , 你用 TYPE-2 應該 fit 架
06wilson 發表於 23/4/2008 23:49:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 YAMAMO970 於 2008-4-23 22:11 發表
都好似係鈦 GUIDE 同 ISO special same , SEAT 位係一體化

1 號唔太聚頭 , 1.5 會有聚頭 , 你用 TYPE-2 應該 fit 架

c兄,想問清楚d,即係若果買支1.5/53green iso配type 2就可以平衡番,係咪咁呀,

YAMAMO970 發表於 24/4/2008 00:20:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 15# 的帖子

因1.5 重心會較前 , 你用TYPE -2 (250g ) 會另你支竿重心後移返 ( 感覺上冇咁重 , 當然再用 g 牌竿會更 fit ) 但整體當然以日本 (有咁上下級數d竿)會做得更佳
*呢d 就你日本仔冇死錯人架
06wilson 發表於 24/4/2008 00:26:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 YAMAMO970 於 2008-4-24 00:20 發表
因1.5 重心會較前 , 你用TYPE -2 (250g ) 會另你支竿重心後移返 ( 感覺上冇咁重 , 當然再用 g 牌竿會更 fit ) 但整體當然以日本 (有咁上下級數d竿)會做得更佳
*呢d 就你日本仔冇死錯人架 ...

c兄,想問多聲即係買黎粗用都可以 ,若果以相若價錢比較,台灣竿有冇同佢差唔多質素的竿子嗎

kentwby 發表於 24/4/2008 05:28:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
如果係都要#1.5 嘅話..
GREEN ISO 都幾錘吓喎.
韓國竿仲有好多好選擇啫..
要遇上咁強對手/用硬竿嘅機會有幾多 ??
好攰吓嫁..
06wilson 發表於 24/4/2008 09:00:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 kentwby 於 2008-4-24 05:28 發表
如果係都要#1.5 嘅話..
GREEN ISO 都幾錘吓喎.
韓國竿仲有好多好選擇啫..
要遇上咁強對手/用硬竿嘅機會有幾多 ??
好攰吓嫁..

請問c兄會建意我用韓國磯竿那一個牌子及model比我呀
不防話我知,我唔係太熟悉韓國竿,只係聽過東美呢個牌咋

樓主| GT仔 發表於 24/4/2008 09:28:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我買左支green iso la,都幾正呀