搜索

網主的話

naobao 發表於 8/5/2008 00:29:10 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
各位,
近期網上言論又有D小風
雨,
我衷心希望各位喺發言嘅同時,
留意你嘅用詞...理解他人感受...
無錯...網上平台係用黎討論,各抒己見,
言之有物,人人尊重,個個欣賞,
就算係拗,係爭辯都無問題,
只要有Point就得....
"民主自由"個個都話識...究竟點解你知唔知??
即係你有自由發表自己意見同時亦會尊重他人睇法及言論咁解!!
甚麼無腦,
甚麼妓院...唔可以隨便講...請慎言!!!

對於放生,我個人真係白思不得其解...
有咩野好拗??好玩??
喺釣場見到有人唔放生,你會唔會過去鬧人??
記住..."放生"唔係法例!!
我地係要鼓勵人去做,唔係
鬧人點解唔做!!!
唔好問人點解唔做,只需問自己有無做.

我唔係陰謀論派....
只要有人發帖分享,不管內容有否放生,
我都非常感激網友無私分享!!
可以嘅話我亦都會盡量好言相勸,
為香港生態環境出一分力...
如果各位都覺得小弟講得都有小小道理,
我衷心請你..好似我咁...
用理性態度去處理.

坦白講,我
個人就用盡所有能力去運作個網站,
事實上要個網站死,都唔係好難,
重點都係睇吓大家點做!!

感謝各位!!

**我會出一個"放生"嘅辯論帖俾各位盡情發揮,
到時請唔好令我失望!!**
TEN69 發表於 8/5/2008 00:37:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 naobao 於 2008-5-8 00:29 發表
各位,
近期網上言論又有D小風小雨,
我衷心希望各位喺發言嘅同時,
請留意你嘅用詞...理解他人感受...
無錯...網上平台係用黎討論,各抒己見,
言之有物,人人尊重,個個欣賞,
就算係拗,係爭辯都無問題,
只要有Point就得.. ...

保育問題,
我想問下香渷會唔會有D保育海洋既活動呢?
放生............係咪買D魚返黎放或者釣到放果種,
係繁殖左以後放生果類形呢?
 樓主| naobao 發表於 8/5/2008 00:41:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 TEN69 於 2008-5-8 00:37 發表

保育問題,
我想問下香渷會唔會有D保育海洋既活動呢?
放生............係咪買D魚返黎放或者釣到放果種,
係繁殖左以後放生果類形呢?

曾有師兄PM過我,
提議攪魚苗放流活動,
我亦問過一D有經驗人士點做,
原來係好有學問,唔係隨便倒落海就得!!

我想做,我亦會做,但唔會隨隨便便就做!!
TEN69 發表於 8/5/2008 00:46:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
支持!支持!
放生是少數量,可以繁殖物種先係保育根源。
er007er 發表於 8/5/2008 00:51:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
無錯放魚苗真係一件有學問的事.要了解水質 合唔合魚生活..單單e樣已經夠頭痛
但我覺得買魚苗放..都係比d人捉完返黎再賣比我地拎去放..
不如有養開魚既網友將釣到既魚..拎去養到生下一代..再放回大自然,不是更有意義嗎?
這樣可以理解到魚兒既雜性..放生起來都比較易..
 樓主| naobao 發表於 8/5/2008 00:57:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 er007er 於 2008-5-8 00:51 發表
無錯放魚苗真係一件有學問的事.要了解水質 合唔合魚生活..單單e樣已經夠頭痛
但我覺得買魚苗放..都係比d人捉完返黎再賣比我地拎去放..
不如有養開魚既網友將釣到既魚..拎去養到生下一代..再放回大自然,不是更有意義 ...

好多謝師兄意見,不過呢個帖我地暫時唔討論呢個問題,
遲D再開新帖討論!!
er007er 發表於 8/5/2008 01:06:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 naobao 於 2008-5-8 00:57 發表

好多謝師兄意見,不過呢個帖我地暫時唔討論呢個問題,
遲D再開新帖討論!!

係既爆叔
收到了
hoiyatc 發表於 15/5/2008 14:35:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真係講到尾係一句"尊重別人"