搜索

如果當日有釣魚比賽, 你重會唔會去比賽果區釣魚呢?

TiGER 發表於 15/5/2008 17:00:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 sunhee 於 2008-5-15 16:19 發表
好simple, 我如果知, 我就ng會去.

ng 知到而去左, 可以gae 話米讓下人.

攪比賽大大小小都ng 易, 攪手係釣位以外已有好多problem 要處理. 攪得比賽gae都係想promo 釣魚活動, 參加得都係活動常客, 好多都互想認識. ...

sunhee.....都係果句啦~~支針拮落邊個到咪邊個痛囉~~
你記唔記得早兩日....我出團本來出04:00AM....阿(邊個)收到風知我出04:00AM....佢就要出03:30AM.....喂咁即係點呢.....咁如果掉返轉.....我收到你出04:00AM....我出03:30AM....咁又會唔會"吊"鬼呢......喂大家都係做生意同想D客釣到魚姐.....最後咪D客辛苦......(你都"媽媽聲"啦)
或者你去魚場釣魚....你個位有魚我叫多6個人到你個位一齊釣D絲炒晒粉中魚次數分薄咗....比你都會出聲啦(可況仲相識架添,唔識既會唔會打交呢)....有時過得人過到自己咪得囉......
回復

TiGER 發表於 15/5/2008 17:37:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 naobao 於 2008-5-15 14:50 發表

可以諗諗!!

皇上.....我估做幾多宣傳都無用......因為"明"人不做"暗"事......就算做咗.....都要撐既話.....下次你攪比賽....買晒廣告....上埋電視....我都可以話睇唔到唔知喎.....早過你到仲可以講話個位你架.....我早到就有權玩先.......你吹咩
回復

最強幻象 發表於 15/5/2008 17:40:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 TiGER 於 2008-5-15 05:00 PM 發表 
sunhee.....都係果句啦~~支針拮落邊個到咪邊個痛囉~~你記唔記得早兩日....我出團本來出04:00AM....阿(邊個)收到風知我出04:00AM....佢就要出03:30AM.....喂咁即係點呢.....咁如果掉返轉.....我收到你出04:00AM.... ...

虎爺...所以到家下我都悟係太有意欲玩外礁...仲辛苦過返工...
回復

gilsonli 發表於 15/5/2008 17:49:00 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東廣州
原帖由 TiGER 於 2008-5-15 17:37 發表

皇上.....我估做幾多宣傳都無用......因為"明"人不做"暗"事......就算做咗.....都要撐既話.....下次你攪比賽....買晒廣告....上埋電視....我都可以話睇唔到唔知喎.....早過你到仲可以講話個位你架.....我早到就有權 ...

虎爺... 防君子防不了小人...

應該是君子比小人多掛................................................

起碼可減少一大部份... 都係想個解決方法... 令事件易於處理...

好過咩都唔做... 最後又mother come mother out.............. 哈哈...
回復

sunhee 發表於 15/5/2008 20:23:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 TiGER 於 2008-5-15 17:00 發表

sunhee.....都係果句啦~~支針拮落邊個到咪邊個痛囉~~
你記唔記得早兩日....我出團本來出04:00AM....阿(邊個)收到風知我出04:00AM....佢就要出03:30AM.....喂咁即係點呢.....咁如果掉返轉.....我收到你出04:00AM.... ...

年多前對釣界釣友都抱好大熱情. 一年後只係得心淡. 爭位,事非,小圈子,大話,所謂朋友, 小氣, 中傷, 明dil, 暗串, 有骨說話etc etc.. 釣魚為玩攪到好似宮庭戰爭甘好無謂. 做人ng係ng想章心比己, 到頭來好心比人當儍仔就無謂自己容氣.

以前下下先想別人感受忍得就忍, 用詞說話小心ng想 hurt 到人. 做人做事做朋友最緊要係掉得返轉頭, 依家人點對我我點對人, 有人玩野gae 我理得你係邊個我都ng得閒玩好品. 面人人識要, 人地ng識趣就米洗只意我會比.

回復

最強幻象 發表於 15/5/2008 20:42:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 sunhee 於 2008-5-15 08:23 PM 發表 
以前下下先想別人感受忍得就忍, 用詞說話小心ng想 hurt 到人. 做人做事做朋友最緊要係掉得返轉頭, 依家人點對我我點對人, 有人玩野gae 我理得你係邊個我都ng得閒玩好品. 面人人識要, 人地ng識趣就米洗只意我會比. ...

X2...但做乜咁燥...無得去釣魚呀...哈哈哈...
回復

來者不拒 發表於 15/5/2008 20:48:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
緊係唔會啦~~~釣魚緊係要靜D啦
回復

naobao 發表於 16/5/2008 00:35:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 TiGER 於 2008-5-15 17:37 發表

皇上.....我估做幾多宣傳都無用......因為"明"人不做"暗"事......就算做咗.....都要撐既話.....下次你攪比賽....買晒廣告....上埋電視....我都可以話睇唔到唔知喎.....早過你到仲可以講話個位你架.....我早到就有權 ...

我自己會用成熟D嘅角度睇呢個話題,
係我自已嘅話,**如果**我清楚知道邊度會有比賽,
我唔會去,釣位多得很!!
如果所知嘅範圍太空泛,咁我都無辨法!!
如果咁樣都影響到人,我只能心感遺憾...
Tiger如果我攪比賽,我係唔會賣晒廣告....上電視架,
就算我預計D位有人上左,我一定唔會首先認為對方唔尊重我攪嘅比賽,
因為實在太多可能性佢地並唔知情,當然亦有可能佢地係知情都未定!!
不過重要嗎??人命關天就話啫....釣魚之嘛...
釣魚就係咁簡單....
最後,我強調...我原則上係支持"反方觀點"
回復

pmfish 發表於 16/5/2008 17:09:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 sunhee 於 2008-5-15 20:23 發表

年多前對釣界釣友都抱好大熱情. 一年後只係得心淡. 爭位,事非,小圈子,大話,所謂朋友, 小氣, 中傷, 明dil, 暗串, 有骨說話etc etc.. 釣魚為玩攪到好似宮庭戰爭甘好無謂. 做人ng係ng想章心比己, 到頭來好心比人當儍 ...

新嘻...妳所講的感受...我同意並也見得多, 其實就妳所講的事情上, 往往不只在釣魚圈裏發生, 其它活動上也有可能出現, 所以不要理會太多, 只要自已冇錯就可據理力爭........但切記有部份人面皮特別厚, 明明係自已在行為上.道德上和操手上都出現問題, 往往部把事實本末倒置或是只有妳不該等等....就把所有責任推到別人身上, 在這廿多年來我在香港磯釣圈內所見所聞...真係見盡人生百態....其中有人一夜富貴...又有人指桑罵槐, 最多見就是到利益關頭時兄弟都冇情講......唉....真係用盡36計之名詞也未能表達我內心的感覺, 還好的是反正這麽多年來我並不是靠釣魚或釣魚行業內的人找生活找飯吃, 所以我現在還能開開心心地釣魚去........我只是常常提醒自己在餘下不到一萬天好用的日子裏....要好好的享受每一天或每一次釣魚活動........................

回復

pmfish 發表於 21/5/2008 13:26:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
蒲蒲....你出哪個POST我好明白...我地以前攪比賽也層碰過...我個人感覺無所為...因山水總有相逢...嗰D係人面前自以為高手名人...原來都係做D過人一幢的小動作,無他嘅...因為佢地無料又要冲四條...我寫出黎係專誠邀請哪種小偷高手對號入座...並希望哪些小兄弟成熟D...大個仔啦....如果佢有一日比賽傍邊又有人走上黎,佢又有何感覺...我希望以後不會再有.......

回復