搜索

[釣具] Gamakatsu fans小百科

tagtagtag 發表於 17/6/2008 11:42:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 19# 的帖子

一個用竿之人、一定要知道自己所用魚竿的生産用意、オ能發輝魚竿本新應有的最高水平、KINGSTON兄、果然有料到

評分

參與人數 1金幣 +100 收起 理由
pmfish + 100 我好贊同!!

查看全部評分

pmfish 發表於 17/6/2008 12:03:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
講得好 有分加
小魚兒 發表於 17/6/2008 12:08:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
亞米師兄, 你積分只有百幾......, 但你仍然不斷加分鼓勵別人, 小弟十分欣賞!

所以我加分$400 俾你, 收到未?
catiii05 發表於 17/6/2008 12:22:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
所有 master model grade 我覺得唔可以歸納入第幾代度 … master model 似係 "別注版" 形式 … 又或者之後出o既竿都唔再用號數表示竿o既承受力都未定
另外 … 我感覺 receptor 同 RZ 太接近 … gama 可能就將呢兩系合 2 為 1 … 咁就成為暫時終極叫 receptor-R
tagtagtag 發表於 17/6/2008 12:24:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 22# 的帖子

PMFISH你更加唔洗講啦、你用G牌D魚竿以經去到出神入化地歩啦。
pmfish 發表於 17/6/2008 12:28:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
tagtagtag....gama吾知今年秋磯會吾會出G 5....又話者INTESSA  master model ......但我睇黎碼都轉用套新(街)
tagtagtag 發表於 17/6/2008 12:35:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我想信唔會住、原因無對手我想是FUJI出D新街BIG D生産啇出新竿

tagtagtag 發表於 17/6/2008 12:46:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
PMFISH我相問問D新街是不是真系好D?
pmfish 發表於 17/6/2008 12:51:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 tagtagtag 於 2008-6-17 12:46 發表
PMFISH我相問問D新街是不是真系好D?

用到宜家黎講....都算幾好用...又爽又順....比以前D UL 膠(街)好用
 樓主| 亞米 發表於 17/6/2008 13:20:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 23# 的帖子

哈哈!小魚兒兄,我問人野人地詳細咁答,加分比人係基本禮貌嘛!好多謝您既獎賞,thanks。