搜索

[釣行] 白泥野塘

flyfisher 發表於 22/6/2008 23:00:25 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
今日早上同 k.k.k.k. 去白泥淡水塘.........佢嘅新釣具上午開光中咗第一絛鱼, 由於天氣太熱, 直至午飯後, 鱼信全無, 我地改去野塘揾鱼, 唔夠十分鐘, 佢即時中鱼, 同佢影咗張相後, 又到我自已中鱼, 當然係輪到佢做影相佬同我影喇。兩個人響野塘共上鱼五絛, 失一口.................全部釣獲放生, 留返下次再玩, 開心嘅一天。
唔再講喇, 去相先....................

更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 6金幣 +573 收起 理由
黑雲 + 100 寫個型字!!
keung + 30 我好欣賞!!
gilsonli + 100 玩毛毛
kfd + 100 我好欣賞!!
歐穎海 + 200 師父出手啦!!
leo123 + 43 好有型!!

查看全部評分

kk.kk 發表於 22/6/2008 23:11:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
今日玩咗一天,新竿中魚,一個字形容﹝ 爽﹞,FLY毒又加深,多謝2010教導。

評分

參與人數 1金幣 +100 收起 理由
gilsonli + 100 連毛你都唔放過

查看全部評分

樓主| flyfisher 發表於 22/6/2008 23:28:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

喂...喂...喂...........你中鱼快過我喎.......我要跟你學嘢先至真!

你影啲相哩?
kk.kk 發表於 22/6/2008 23:47:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咪係度啦..........
亞昌 發表於 23/6/2008 00:53:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
老檸檬你今日去佐偷釣呀?
sang84404204 發表於 23/6/2008 01:45:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
GOOD~~~~~~~~~~~~~~
可以介紹下今日用乜餌中非呀
 樓主| flyfisher 發表於 23/6/2008 08:24:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 sang84404204 於 2008-6-23 01:45 發表
GOOD~~~~~~~~~~~~~~
可以介紹下今日用乜餌中非呀

放響毛勾版............梗係用毛鈎喇.............嘻嘻............     
kfd 發表於 23/6/2008 08:45:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我諗Sang係問咩pattern 中

個度D野塘無人理﹖
jk521 發表於 23/6/2008 08:55:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 kk.kk 於 2008-6-22 23:11 發表
今日玩咗一天,新竿中魚,一個字形容﹝ 爽﹞,FLY毒又加深,多謝2010教導。
KK.KK
我真是服晒你 la, 連毛鈎都咁叻 !!!! 你真是個全能天才釣手, 請受小弟三拜 !!!!
毛鈎係我心中的無上神功, 希望有朝一日可以學到,去加拿大釣 big mouth bass,  你境然已識了, 我要向你多多學習,
 樓主| flyfisher 發表於 23/6/2008 09:19:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 kfd 於 2008-6-23 08:45 發表
我諗Sang係問咩pattern 中

個度D野塘無人理﹖

啊............用嘅係 Woolly Worm...........紅尾同黄尾。釣野塘係問過塘主架!
Woolly Worm (Small).jpg