搜索
返回列表 發新帖

[釣行] 白泥野塘

樓主| flyfisher 發表於 23/6/2008 10:30:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 jk521 於 2008-6-23 08:55 發表
KK.KK
我真是服晒你 la, 連毛鈎都咁叻 !!!! 你真是個全能天才釣手, 請受小弟三拜 !!!!
毛鈎係我心中的無上神功, 希望有朝一日可以學到,去加拿大釣 big mouth bass,  你境然已識了, 我要向你多多 ...

快啲學喇, 加拿大除咗釣 big mouth bass, 重有 trout, salmon, 同其它品種。有興趣參加下次 FLY 嘅活動囉, 好易學, 多啲練習就得嘅啦。

多啲人中Fly 毒係好事喎!
kk.kk 發表於 24/6/2008 22:59:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 jk521 於 2008-6-23 08:55 發表
KK.KK
我真是服晒你 la, 連毛鈎都咁叻 !!!! 你真是個全能天才釣手, 請受小弟三拜 !!!!
毛鈎係我心中的無上神功, 希望有朝一日可以學到,去加拿大釣 big mouth bass,  你境然已識了, 我要向你多多 ...
玩 FLY 係我多年嘅夢想,有咁好嘅機會,當然唔會放過,多種玩法係可以認識一些新朋友,做人都開心,遲些試吓拖紅鮋,唔知頂唔頂得順。

評分

參與人數 1金幣 +100 收起 理由
歐穎海 + 100 有志氣!!!

查看全部評分

歐穎海 發表於 24/6/2008 23:06:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 kk.kk 於 2008-6-24 22:59 發表
玩 FLY 係我多年嘅夢想,有咁好嘅機會,當然唔會放過,多種玩法係可以認識一些新朋友,做人都開心,遲些試吓拖紅鮋,唔知頂唔頂得順。

可能在竿上選擇要下點功夫,外國釣大海連都得,相信會有適合品種.
至於海釣毛鉤,真是要比心機攪攪距.
freelyfish 發表於 25/6/2008 11:46:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真係好鬼型!!!#1471f2ee90cb42~
 樓主| flyfisher 發表於 25/6/2008 11:55:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 freelyfish 於 2008-6-25 11:46 發表
真係好鬼型!!!#1471f2ee90cb42~

鐘意就怏啲學玩 Fly 喇! 叫爆叔攪攪活動囉!
老九 發表於 30/6/2008 10:09:03 | 顯示全部樓層 IP:- 北京
是够白的啊~superkao2^
 樓主| flyfisher 發表於 30/6/2008 11:06:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 老九 於 2008-6-30 10:09 發表
是够白的啊~superkao2^

哩位師兄~~~~~唔係好明白你講咩喎........"夠白"
jk521 發表於 30/6/2008 11:26:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 flyfisher 於 2008-6-23 10:30 發表

快啲學喇, 加拿大除咗釣 big mouth bass, 重有 trout, salmon, 同其它品種。有興趣參加下次 FLY 嘅活動囉, 好易學, 多啲練習就得嘅啦。

多啲人中Fly 毒係好事喎! ...
玩fly我一定要學的, 以前在成日在電視睇d fly 釣魚節目, 一早已中晒毒了.
不過近排要進修考試, 所以, 無時間去釣魚. 考完試後, 就會過來 跟你地學玩 fly .
見到 kk.kk 玩得咁開心, 引死我啦 !!!!
 樓主| flyfisher 發表於 30/6/2008 11:51:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 jk521 於 2008-6-30 11:26 發表
玩fly我一定要學的, 以前在成日在電視睇d fly 釣魚節目, 一早已中晒毒了.
不過近排要進修考試, 所以, 無時間去釣魚. 考完試後, 就會過來 跟你地學玩 fly .
見到 kk.kk 玩得咁開心, 引死我啦 !!!! ...

哈哈, 希望七月卞旬能攪活動, 幾時考試? 預祝考試成功 with flying colours.