搜索

[釣具] 二手Daiwa LBCD問價...(唔係買賣)

hiu2006 發表於 3/9/2008 21:47:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

你係咪問我講既野同你個post有什麼關連?

我係想講:
如果你自己覺得你個朋友信得過,唔會揾你笨,你就同佢買啦!
 樓主| cheung_on 發表於 4/9/2008 00:17:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
最後都係買左返黎2xxx,我打算賣左d杯佢,之後換過支軸,變成LBC,咁咪可以用到而家z-iso既LBD杯。唔知得唔得呢??
 樓主| cheung_on 發表於 4/9/2008 00:18:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 hiu2006 於 2008-9-3 21:47 發表

你係咪問我講既野同你個post有什麼關連?

我係想講:
如果你自己覺得你個朋友信得過,唔會揾你笨,你就同佢買啦!

Sorry師兄,因為你個回覆個頂頂有個二手買賣既post...以為你講緊佢
catiii05 發表於 4/9/2008 12:06:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 cheung_on 於 4/9/2008 00:17 發表
最後都係買左返黎2xxx,我打算賣左d杯佢,之後換過支軸,變成LBC,咁咪可以用到而家z-iso既LBD杯。唔知得唔得呢??

2xxx ? o者係大約幾多? 20xx 同 29xx 差唔多………成千喎!

你訂/搵到支軸係一定得o既
 樓主| cheung_on 發表於 4/9/2008 12:16:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 catiii05 於 2008-9-4 12:06 發表

2xxx ? o者係大約幾多? 20xx 同 29xx 差唔多………成千喎!

你訂/搵到支軸係一定得o既

HK$2100
會唔會買貴左?
alex_dick 發表於 4/9/2008 12:31:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 cheung_on 於 2008-9-4 00:17 發表

嘩~~!!
C兄你買返尼攪咁多野,可能仲貴過買隻二手新款紅頭喎~~!!

舊款杯賣吾到好多錢
平價賣都要咁arm有人收(因為依家D新攪用吾到)

換支心系可行,系可用到依家D新杯
但如果自己吾識整,又要搵人整,而且未必配到原裝
可能要自己改先得(因為吾同款支心都吾一樣)

你隻金鑼我諗你吾會落隻triso杯瓜?
買隻好小小又成千至千多

七除八扣
catiii05 發表於 4/9/2008 12:33:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 cheung_on 於 4/9/2008 12:16 發表

HK$2100
會唔會買貴左?

貴唔貴就唔敢講…個人就幾平都唔會買囉 … 原因:
1) 相對太舊款 … 零件各方面難搵
2) 個 B o係o個一代唔夠新款好 … 新款 lock 得死好多 … 而且 … 較重
3) 依家「才羅」住 2100 亦有好多選擇 … 雖唔係頂級 … 但時而世逆 … 唔可以回想 … 舊白棍好過新白棍?咁點解佢唔番出舊白棍呢? … 舊時 D 雞好食 D … 咁依家點解冇呢? … 舊時 D 橙香甜 D … 咁點解又唔種番以前o個 D 呢?
人要向前 … 就算唔想前個世界亦唔會因你而停留!
 樓主| cheung_on 發表於 4/9/2008 13:34:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 catiii05 於 2008-9-4 12:33 發表

貴唔貴就唔敢講…個人就幾平都唔會買囉 … 原因:
1) 相對太舊款 … 零件各方面難搵
2) 個 B o係o個一代唔夠新款好 … 新款 lock 得死好多 … 而且 … 較重
3) 依家「才羅」住 2100 亦有好多選擇 … 雖唔係頂級 … 但 ...

我只不過係覺得個外型好同埋話晒係以前既頂級絞先買。本來想買後一代既頂級,不過又唔夠錢...
紅頭我又唔係咁鐘意加上佢既焗漆好易起pop,shimano新出既絞都唔係我杯茶。我問貴唔貴係想知道而家二手價會係幾多,係想如果到時唔鐘意用放返出黎睇下可以賣返幾錢啫。
 樓主| cheung_on 發表於 4/9/2008 13:38:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 alex_dick 於 2008-9-4 12:31 發表

嘩~~!!
C兄你買返尼攪咁多野,可能仲貴過買隻二手新款紅頭喎~~!!

舊款杯賣吾到好多錢
平價賣都要咁arm有人收(因為依家D新攪用吾到)

換支心系可行,系可用到依家D新杯
但如果自己吾識整,又要搵人整,而且未必配到原 ...

支軸我問過無問題(百幾蚊),整絞亦都係我強項,紅頭我個friend都有放,不過好容起pop,同埋無drag,所以無買到(差唔多價錢)。
不過買個而家既lbd杯真係好貴....
alex_dick 發表於 4/9/2008 14:15:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 cheung_on 於 2008-9-4 13:38 發表

支軸我問過無問題(百幾蚊),整絞亦都係我強項,紅頭我個friend都有放,不過好容起pop,同埋無drag,所以無買到(差唔多價錢)。
不過買個而家既lbd杯真係好貴.... ...

每款攪都會有佢既好處同吾好到
我覺得隻金鑼都吾例外

不過C兄你中意就ok
咁你用得開心D