搜索

[釣具] 求SHIMANO ISO LIMITED 1.2號-530 4節振出評價

DicksonGlacier 發表於 17/12/2008 08:45:32 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
小弟多年一心想搵返SHIMANO ISO LIMITED T1.2 中通可惜未搵到,現在見有師姐出售SHIMANO ISO LIMITED 1.2號-530 4節振出希望大家給與評價,好讓我作決定。
尾長 發表於 17/12/2008 09:09:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
重...太硬...
anson388 發表於 17/12/2008 09:52:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
是自己的 dream 竿就買啦!
大約5000有支大廠既頂級竿,超值!
不必聽別人的意見而動搖自己的決定,只要經濟能力許可,就冇問題!
最後,如要真系問意見,就只有問shimano的忠實粉絲,他們的答覆才有真正的參考價值.
(因為有好多人只係聽別人的用後感,他們也沒有真正用過,佢地之後就會話自己用緊的品質的頂級竿才是皇道)
(佢地之後又會比例價錢. 例:5000千蚊,我唔買佢啦,買就買........., ~冇曬mood)
(討論加碼竿都好啲, 討論 shimano或dawai, 就等同討論曼聯和利物浦邊隊波好啲~冇答案)
所以自己鐘意就買啦!~~~~聖誕禮物買比自己都要啦!!!!!
radium 發表於 17/12/2008 11:29:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
合埋眼買咗先
唔like再放比人
當租來用都好
車及手錶就最好例子
阿Lee 發表於 17/12/2008 11:39:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
小弟多年一心想搵返SHIMANO ISO LIMITED T1.2 中通可惜未搵到,現在見有師姐出售SHIMANO ISO LIMITED 1.2號-530 4節振出希望大家給與評價,好讓我作決定。
DicksonGlacier 發表於 2008-12-17 08:45

係唔係Rainbow果支?
aroomd 發表於 17/12/2008 15:21:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
幾得別的一支竿...四本加上全支活動街, 開竿都耐過人
不過得確好强~!!!!

我用過支1.5號.......真係頂魚頂到手軟,,
tagtagtag 發表於 17/12/2008 18:49:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
6# aroomd 你講E支定笫一代果支阿,我第一代果支以在鬼老手中了哈哈
20081217206.jpg 20081217207.jpg
 樓主| DicksonGlacier 發表於 17/12/2008 19:02:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

7# tagtagtag

就係呢支啦!我一直搵果支!(中通) 呀
街通就霖緊要唔要
 樓主| DicksonGlacier 發表於 17/12/2008 19:07:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
3# anson388

師兄我都係SHIMANO FANS喎!好多支SHIMANO桿都用過 可惜想要 果支就未式 過  (我最鐘意係青竹蛇果支四本)
tagtagtag 發表於 17/12/2008 19:08:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
8# DicksonGlacier 師兄你是否一定要中通呢?如果不一定不如簡 LIMITED PRO我覺得比較好