搜索

[釣具] 求SHIMANO ISO LIMITED 1.2號-530 4節振出評價

aroomd 發表於 17/12/2008 21:08:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
tagtagtag 發表於 17/12/2008 21:10:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
31# aroomd 果時我以經比較多用GAMA了
aroomd 發表於 17/12/2008 21:12:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
20# aroomd  記唔記得當年有支叫PRO 是叻
tagtagtag 發表於 2008-12-17 21:00

當年揸過 呀深淺水 果支  2號.......實在太很强 la~!!
tagtagtag 發表於 17/12/2008 21:17:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
33# aroomd 我果支係二号半 後來給了高高高手在台彎把他發洋光大
fishk 發表於 17/12/2008 22:23:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
{:46_2874:} 我唔係用ISO LIMITED應該係{Pro Sxxxxxxxx 2.5)ISO LIMITED(7字扞我唔鐘意SHIMANO杆不是很LIKE現有舊款白BBX 2號 34# tagtagtag
tagtagtag 發表於 17/12/2008 22:33:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
{:46_2874:} 我唔係用ISO LIMITED應該係{Pro Sxxxxxxxx 2.5)ISO LIMITED(7字扞我唔鐘意SHIMANO杆不是很LIKE現有舊款白BBX 2號 34# tagtagtag
fishk 發表於 2008-12-17 22:23
一講支竿高高高手馬上出現哈哈..大C字你鐘唔鐘意呀
fishk 發表於 17/12/2008 22:47:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
一講支竿高高高手馬上出現哈哈..大C字你鐘唔鐘意呀
tagtagtag 發表於 2008-12-17 22:33
1.2 nothing
Poseidon 發表於 17/12/2008 22:47:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
無錯E支竿比較柔,不過你覺唔覺SHIMANOD頂級竿支支都比較柔呢?(LIMITED PRO除外)不過彈性就比底級好好多,由其是頭心比釣手的敢覺真係VERY GOOD
tagtagtag 發表於 2008-12-17 19:46

係呀師兄,你講得對呀!倘對 ISO Special 或 BBX 呢 D 毛竿係比較柔,因為佢係作示範、表演用,所以比較高級、貴麗!

我都好鐘意4本竿,節數少左,弧度靚D!我都有呢支 1 號、同 Diakoh 的Precio 0.8 5 米 4 本,但係支 Limited 的仕舞就有成 141 cm,帶去釣魚就真真唔方便!不過,如果用黎收藏,畢竟係支名竿,4本竿搵多支都難
尾長 發表於 17/12/2008 22:59:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你講呢支...
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......
尾長 發表於 17/12/2008 23:03:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
是自己的 dream 竿就買啦!
大約5000有支大廠既頂級竿,超值!
不必聽別人的意見而動搖自己的決定,只要經濟能力許可,就冇問題!
最後,如要真系問意見,就只有問shimano的忠實粉絲,他們的答覆才有真正的參考價值.
(因為有 ...
anson388 發表於 2008-12-17 09:52

我諗我算係shimano fans ...
照片 1638.jpg
照片 1640.jpg