搜索

[釣具] 用o黎觀賞嘅毛鈎?

flyfisher 發表於 8/5/2009 09:40:11 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
<

見到大家都買咗新款嘅 Vise (挷紥毛鈎器具), 圖中可作觀賞嘅毛鈎, 唔知有冇興趣去挷返幾隻呢? 我手上有 instruction 可以影印分俾大家喎!

真實情況係佢地係可以引釣到鱒魚呀............

評分

參與人數 4金幣 +260 收起 理由
kfd + 80 毒性強烈!!
mabel + 50 果然靚樣!!
HappyClam + 80 堅呀!
bulldog + 50 寫個頂字!!

查看全部評分

bulldog 發表於 8/5/2009 09:58:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Uncle,

係唔係用昆蟲標本 + AB 膠 + 個勾就得o架喇 !!
 樓主| flyfisher 發表於 8/5/2009 10:12:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
bulldog 發表於 8/5/2009 10:22:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
係咪好似真嘅一樣呢
flyfisher 發表於 2009-5-8 10:12

Uncle,
真就真o勒,不過要睇埋邊個用 ?

你 present 就會似 ................

"有隻蟲仔落水,落水,落水",
我用就......"有隻蟲仔落水,被水沖去"!!   
 樓主| flyfisher 發表於 8/5/2009 10:30:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
放大隻蟲睇清楚啲..................

bulldog 發表於 8/5/2009 10:37:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
救命呀 !!!
 樓主| flyfisher 發表於 8/5/2009 10:57:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Uncle,
真就真o勒,不過要睇埋邊個用 ?

你 present 就會似 ................

"有隻蟲仔跌落水,跌落水,跌落水",
我用就......"有隻蟲仔噠落水,被水沖去"!!    ...
bulldog 發表於 2009-5-8 10:22

多啲練習 presentation 令隻毛鈎落水, 無打起水花............你都可以做得到嘅
mabel 發表於 8/5/2009 11:06:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
D Fly 要做到似昆蟲,其實唔容易,有D發燒友會參考昆蟲書本,

做出完美的作品.

mabel
HappyClam 發表於 8/5/2009 12:07:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Uncle D fly好正wo, 我自已就無本事做喇, 大家比D心機, 送D比我就無得頂喇

最多我做埋tester啦
kfd 發表於 8/5/2009 12:21:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
uncle 不如介紹一下啦﹐
我乘係認得隻 stonefly﹐ 另外有D見過﹐吾記得咩名