搜索

明天星期六26/5大戰鴨仔10野黄立倉

jk521 發表於 25/5/2007 23:55:23 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
有無師兄有興趣一齊入去玩呢 ?
若想用軟虫釣黄立倉, 應如何釣呢 ? 請各位師兄教路 !!!!
kk.kk 發表於 26/5/2007 00:04:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我入好姐度,下午..黃立倉要釣半水,細虫
gilsonli 發表於 26/5/2007 03:02:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

你去波波度... 由於個場唔係好大...
你記得記得一定要不停試不停走位... 我有少少心得... 希望可以分享一下...

黃立倉係魚場會四圍游... 波波在場有d 位都幾深...
你要keep 住泳層慢慢收... 你要feel到收收下有hit... 你就知道泳層找對了...
再次保持泳層收... 一hit 就抽... 好多時勾口邊... 勾身都會...
試多d啦... 玩唔到盾牌... 磨底玩星星都好爽... 細細條都好好好好力...
你要有d 心理準備...
sang84404204 發表於 26/5/2007 10:21:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我有興趣
但要釣過夜
因為日頭實在太熱
都是做夜行動物好..............................
 樓主| jk521 發表於 26/5/2007 16:01:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
釣完返來了, 釣7:00a.m. ~ 2:00p.m., 好曬 !!!!!
有 hit 20多口, get ~ 8條 ,因全場只得2個人釣, 所以較易中魚,  有紅油x2, 星星x3,盲鬼x1,黃立倉仔x1 , 黃腳立仔 x1 , d 魚都有 7~8斤 , 弓魚弓到氣咳, 因gil 教我鬆個drag , 所以全日都無斷魚 , 多謝gil , 遲d貼相.
隻"全在" 較 drag 緊度時好好用 !!!
sclier 602ML , 0.8PE , 3號腳 ,"全在" ,EGOGEAR DOUBLE TAIL