搜索

[釣行] 鹹 水 菲

bulldog 發表於 6/9/2009 23:32:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

KFD 兄,
講多兩句斷竿事件同事後詳情呀 !!!

等多o的人知到西洋o既 life time warrenty ,

同東洋印得好精美張warrenty card有o物分別o丫 !!

最重要係錢同時間o既細節,

o物o野係 customer service !!
HappyClam 發表於 7/9/2009 10:02:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Kfd 兄,
你o既成 _ 同成 _ 唔止係釣上o黎o既魚 !!!
bulldog 發表於 2009-9-6 11:21 PM

積就?
HappyClam 發表於 7/9/2009 10:04:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
KFD 兄,
講多兩句斷竿事件同事後詳情呀 !!!

等多o的人知到西洋o既 life time warrenty ,

同東洋印得好精美張warrenty card有o物分別o丫 !!

最重要係錢同時間o既細節,

o物o野係 customer service ...
bulldog 發表於 2009-9-6 11:32 PM

東洋嘅warrenty係limited warrenty, 仲要比大部份part錢
 樓主| kfd 發表於 7/9/2009 11:11:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
事 源 我 斷 左 竿 先 ﹐ 原 本 我 諗 住 要 寄 支 竿 比 redington檢 查 ﹐ 點 知  redington 個 邊 話 我 住 得 遠 ﹐ 又 只 係 竿 先 ﹐ 就 吾 需 要 我 寄 ﹐ 我 就 甘 比 返 郵 費 ﹐ 個 邊 就 寄 過 頭 節 比 我 ﹐ 連 保 用 證 都 無 睇 過 ﹐ 點 樣 斷 都 無 問 過 ﹐ 仲 要 到 而 家 都 未 收 我 運 費 (我 已 通 知  個 邊 未 收 錢 ﹐ 但 無 回 應 )

尼 D 服 務 就 叫 perfect 啦  ^_^
flyfisher 發表於 7/9/2009 11:25:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
事 源 我 斷 左 竿 先 ﹐ 原 本 我 諗 住 要 寄 支 竿 比 redington檢 查 ﹐ 點 知  redington 個 邊 話 我 住 得 遠 ﹐ 又 只 係 竿 先 ﹐ 就 吾 需 要 我 寄 ﹐ 我 就 甘 比 返 郵 費 ﹐ 個 邊 就 寄 過 頭 節 比  ...
kfd 發表於 2009-9-7 11:11

上次我支 St Croix 頭節俾人飛咗落水, 只係影咗支竿嘅 model, 交完郵費, 三日後, 空運到港
mabel 發表於 7/9/2009 11:40:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

嘩.....原來西方国家D售後服務係咁好,偑服......

我想知道鬼佬Fly Rod的終生保養什麼定義? Fly Reel的保養又如何?

如果再次斷佐重有無得保養?
                                                mabel
 樓主| kfd 發表於 7/9/2009 14:35:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我 諗 係 包 我 一 世 都 用 尼 支 竿 ﹐ 到 時 轉 款 無 得 配 parts 就 會 比 新 款  ^_^
所 以 尼 支  CPX 我 有 派 用  

攪 。 。 。  我 吾 知 呀 ﹐ 未 有 機 會 羅 去 做 service
bulldog 發表於 8/9/2009 19:42:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩 !!!
G.Loomis o的售候服務真正 !!
Redington 都正,不過未收錢就出貨,  
我就有o的等鄧佢老闆擔心 !!
bulldog 發表於 8/9/2009 19:44:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩.....原來西方国家D售後服務係咁好,偑服......

我想知道鬼佬Fly Rod的終生保養什麼定義? Fly Reel的保養又如何?

如果再次斷佐重有無得保養?
                              ...
mabel 發表於 2009-9-7 11:40

Mabel 姐,
唔知你會用 Greys o的售後服務先定我先呢 ?
mabel 發表於 8/9/2009 22:37:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

Bulldog兄:

1:你又知G Loomis D售後服務好,莫非你有佐..........?

2:Greys D售後保養邊個先?....我呀...用得溫柔,你呀....用得粗暴,你話呢.....

mabel