搜索

[釣行] 9月17至18日快艇遠井

樓主| wwhhhww 發表於 21/9/2009 06:08:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
<

有片睇補數

好大條章红,恭喜師兄.
Y2000 發表於 2009-9-20 18:40

多謝

呢個report鋅係充分感受到ching你個種滿載而歸既滿足感
rosic_yorkie 發表於 2009-9-20 19:58

謝謝

请问师兄,80斤大章紅食咩饵,手丝定电绞,铁板中.
sz-阿强 發表於 2009-9-20 20:01

有片請收看

口水咸湿键盘
不惑之兔 發表於 2009-9-20 20:42

師兄真風趣

c hing 好好魚wor !
呢個艇佬例遲...不個佢隻艇比較新 & #120..好熟位下 !
snapper 發表於 2009-9-21 00:20

係!?我完全感覺唔到......

咁少相ga仲有冇相睇呀.....我想睇下條黑旗吞拿~~
chow 發表於 2009-9-21 00:24

無相啦,不過有片子上載了,
第4段片近尾睇條吞拿啦.
hellohello 發表於 21/9/2009 07:06:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢個艇佬約時間例遲半小時以上,落左船先去入油買餌,又冇魚僮,用摩打定住釣果陣釣一條魚佢就行一次出黎塔魚,放完血隻船又飄到老遠,果次諗住佢有微波爐佢包埋食,點知出到去個爐壞既,之后點大家諗,冇魚僮回程車船冇人轉手,教好導航係咁響度中眼訓,去到擔杆外差十零呎炒埋隻大陸網仔艇度,當時佢仲訓緊,呢件事佢自己唔知,我同fd講過以后比錢我都唔搭,祝以后坐佢船既師兄好運
缘鱼上钓 發表於 21/9/2009 10:03:09 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東深圳
究劲
Thomas1812 發表於 21/9/2009 10:35:06 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東東莞
可以幫我簽個名呀!!

師兄你想毒死師弟我咩!!睇到我又想出!!頂頂
chow 發表於 21/9/2009 14:55:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
果條咪係......狗牙吞拿!
 樓主| wwhhhww 發表於 21/9/2009 15:37:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢個艇佬約時間例遲半小時以上,落左船先去入油買餌,又冇魚僮,用摩打定住釣果陣釣一條魚佢就行一次出黎塔魚,放完血隻船又飄到老遠,果次諗住佢有微波爐佢包埋食,點知出到去個爐壞既,之后點大家諗,冇魚僮回程車船冇人轉 ...
hellohello 發表於 2009-9-21 07:06

新哥提過吓我都略知一二,
今次有個(魚童),地方細幫唔到手無好過有!
今次船頭淡水掣爛左,船上得船頭兩個插杆,同無無分別!
船上大冰相不足,兩個發泡相都用埋,要掉左6∕70斤蕃暮,下半夜要放棄去115捉雞!
船頭炮架位左右各一個,水電池得一個要放中間今電線非常阻路!
出發後兩個鐘高速前進時,我都發覺全船所有人都在訓覺,非常不付責任!大件浮木中左一吓底...
魚放血就船頭地下,搞到成地都係!!!
我估我對井下樁位清楚過佢!
 樓主| wwhhhww 發表於 21/9/2009 15:43:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
果條咪係......狗牙吞拿!
chow 發表於 2009-9-21 14:55

未得閒去查証,但成條做左刺身,好正吓,件件生猪扒.
hosunlo 發表於 21/9/2009 20:50:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

公喜哂呀!個條係dogtooth黎架!犬齒吞拿!係南油好小會遇到架,你地真係好彩,哩d魚出名好爆!不過下下都幾個人釣一條魚........真係有d勝之不武。
sam成 發表於 21/9/2009 21:55:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真西利高手高手弓喜弓喜
johnson123 發表於 22/9/2009 01:23:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
d 片清無,攪下毒.......放毒
東北風起放下毒,季尾啦!!下年頭出去砌大石班,鴻爺