搜索

[釣行] 成魔之路~之~TEAM TRIPLE CROSS

puretung 發表於 15/5/2010 22:38:32 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
<
大半年前, 平平地買左枝TRIPLE CROSS 832EH,
順手入左幾十隻蝦......(都唔知入咁多做咩)

點知果期同大師個個星期沈迷搞其他野,
咁就擺左套野係度,咁耐一次都無FIT過,
前幾日考完試, 差個PROJECT未做好都偷偷地請大師去教我FITFIT~
前一晚拎拖開鱸隻攪出黎~打好左PE落個SPARE杯~
睇睇下......原來隻SPARE杯都幾好睇.

一早到左釣場, 自己試下FIT先,
好彩無幾耐大師就到~~即時醒左我幾野~
初時都係抱住上堂既心態~預左龜,
點知FIT兩FIT LEO先中一口~好狼死~睇住個魷又上又落係咁追~比LEO搞左上黎~
睇到我丫~.....
相片364.jpg 有度霸氣~
我又FIT多幾槍~一槍遠投,FEEL到彈左一下~
FIT到埋黎~隻蝦入左水?打斜沉既?
一FIT~HIT多~!咁就請左佢上黎影相,
跟手LEO又中~合照~~YEAH~!
相片359.jpg MY FIRST ET
相片358.jpg 合照......兩枝TRIPLE CROSS,我長D
次後一路FIT,LEO一路教我~轉左幾次位~
中多隻~收工~
臨走見到一對針墨, 一隻至少4斤, 一隻至少6斤, 嚇死, 不過唔SO D蝦, 如果唔係中左都唔知點算

今日我2HIT,2GET
LEO 唔知幾多HIT,4GET~
全部放生,
真係好多謝大師一早起身黎教我FIT~呢D朋友真係唔話得~!

評分

參與人數 1金幣 +80 收起 理由
achilles + 80 靚人靚魚!!

查看全部評分

msi 發表於 15/5/2010 22:57:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
弓起恭喜好開始
naobao 發表於 15/5/2010 22:57:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢個培訓基地都唔錯架
ericssonwu 發表於 15/5/2010 23:01:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咩地方黎@@?
 樓主| puretung 發表於 15/5/2010 23:05:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
 樓主| puretung 發表於 15/5/2010 23:06:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢個培訓基地都唔錯架
naobao 發表於 2010-5-15 22:57

的確係AR~真係估唔到~

最大件事係好近我......
and_9999 發表於 16/5/2010 01:19:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Ching, I also saw 針墨 last time i went there
 樓主| puretung 發表於 16/5/2010 11:11:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Ching, I also saw 針墨 last time i went there
and_9999 發表於 2010-5-16 01:19

really?  great news~!
 樓主| puretung 發表於 16/5/2010 16:48:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
估唔到...呢個地方都有針墨~
下次去玩下, 咁方便
dideming 發表於 2010-5-16 16:38

都係咁岩姐, 釣況無咩保證
leo123 發表於 16/5/2010 18:34:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
大師