搜索

[釣具] 冰箱一問

william 發表於 3/7/2007 22:11:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 naobao 於 2007-7-3 21:48 發表

釣具我就唔知間公司有咩反應,
我就曾經投訴過日本牌子Printer,
唔係去香港代理投訴,
係直接去個牌子香港分公司投訴,
反應幾快呀,都唔駛等零件,即刻喺新機拆俾我!!
因為一般日本公司都幾著重公司口碑架!!
況且依家呢 ...

我都認為可以一試,因為成兩义幾嘢咁貴掉咗好唔抵,冇得換肯幫你整都好吖!
TiGER 發表於 3/7/2007 23:02:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 傑撻撻 於 2007-7-3 19:53 發表

不只係黄昏水入夜果刻同夜水夜水個面蓋起倒汗水ja...........
則面同日水未有留意!!
各位師兄是否正常ar

如果黄昏水同夜水有咁既情況係正常,果D係水氣.而冰箱裏面既冰粒無溶哂就正常.你可買包冰放係冰箱裏面一晚,如果溶哂就有問題.
NUN 發表於 4/7/2007 00:03:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
what???????????????/
傻仔倫. 發表於 4/7/2007 03:01:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 naobao 於 2007-7-3 21:48 發表

唔係去香港代理投訴,
況且依家呢 ...

但係樓主好似買左成年幾了 ~~如果唔係  呢個方法 都算係最好一個
 樓主| 傑撻撻 發表於 4/7/2007 20:33:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 TiGER 於 2007-7-3 23:02 發表

如果黄昏水同夜水有咁既情況係正常,果D係水氣.而冰箱裏面既冰粒無溶哂就正常.你可買包冰放係冰箱裏面一晚,如果溶哂就有問題.

師兄ar.........咁一包7仔冰放响冰箱要幾耐先溶哂ar
我試過日水6,7個鐘就溶半包倒la
 樓主| 傑撻撻 發表於 4/7/2007 20:35:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

唔係去香港代理投訴,
況且依家呢 ...

但用左成年la
TiGER 發表於 4/7/2007 20:43:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 傑撻撻 於 2007-7-4 20:33 發表

師兄ar.........咁一包7仔冰放响冰箱要幾耐先溶哂ar
我試過日水6,7個鐘就溶半包倒la

其實好難話幾耐先溶晒係正常.但你話曰水6,7個鐘就溶半包倒.仲要睇吓你是否經常開關果蓋.曰水溶半包是正常.
如果7仔冰放响冰箱一晚溶哂就以經有問題.
99DUCK21 發表於 4/7/2007 21:44:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
係呀,我同意,試過7仔冰20:00至07:00.開過1-2次蓋,D冰係返曬道.(2倍保冷)
louisckwong 發表於 4/7/2007 22:32:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #11 傑撻撻 的帖子

我用緊係Ryobi  super HEXA-20 4.5倍,無十年都有八年,而家仲有得賣.
完全唔覺有你個D問題,
yamamoto 發表於 5/7/2007 14:00:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
保冷倍數只作同牌子產品的分級比較,不同品牌有自己的分級保冷力標準。
注意:有些標榜x倍保冷力其實指自己某產品上的比較。
c兄的真空內膽冰箱不能保溫原因係內膽漏氣,空氣走左入膽內引至保溫失效,已經冇得救。.......可以鑽孔注入膨漲保溫膠一試,但見意買過個啦!
這是真空內膽的毛病,因冰箱受過撞擊如上落礁掟過或比撞擊過都可能會漏氣。
傳統隔熱層冰箱雖然保溫力冇咁高但勝在奈用。