搜索

buy筏釣用品問題????

lucky0125 發表於 10/3/2008 18:50:34 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
我係新手黎既!新手入門....
我想問下咁多位c兄有咩buy筏釣工具既好去處???
我想搵d有最多既筏釣工具既地方,可以唔洗走咁多地方搵.....
唔洗好貴嫁~我得小小錢到....

p.s 有冇可以介紹d魚排比我去釣下....
十萬個thx
hoo0o0ooh 發表於 10/3/2008 19:19:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你想用幾多錢去買野先??
TinTin 發表於 10/3/2008 20:12:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我以前係羅湖口岸果間野買過支磯竿"法萊既先攻"1-450,俾屋企隻乸玩既.價錢為兩舊幾..支竿軟軟幼幼都幾有釣味架...不過唔係介紹你買呢支...而係建議你可以返開大陸既話可以去果度睇下...不過千祈唔好信D店員講乜好物好..最好開支竿出泥睇同揸上手feel下...仲有千祈千祈千祈千祈千祈記得講價..佢標$300就講到$200...希望你執到筍野啦
 樓主| lucky0125 發表於 10/3/2008 21:52:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
300-500到
 樓主| lucky0125 發表於 10/3/2008 22:24:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
c兄去上環/灣仔果邊果間得唔得嫁????
如果得pm個地址我....
歐穎海 發表於 10/3/2008 22:29:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 4# 的帖子

去大埔魚餌舖找肥仔,可能幫到您,筏仔最平幾十,不過一分錢一分貨,地址已經發短信給您.
TinTin 發表於 10/3/2008 22:43:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我覺得可以睇多幾間,再格吓价..
好多大舖都刻意錶高個價錢先,然後再折返俾你..
細舖既價錢應該會公道D..
順仔 發表於 11/3/2008 01:41:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Lumileds 發表於 11/3/2008 11:14:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄我建議你買支幾十蚊既筏仔頂住先,絞用筏44,淨低兩舊水可以買絲、鉛、勾等,等你玩熟左、手鬆D既時候,再用幾舊水買支好d既竿咁就搞掂,我初初玩都係咁買,留意絲一定要買高質少少既筏仔絲,唔係玩得唔過癮
魚排可以去三門仔,合法排得一個,環境好正,不過師兄咁手緊,以近排既釣況都係咪去住,免得浪費金錢啦
順仔 發表於 18/3/2008 06:57:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 Lumileds 於 2008-3-11 11:14 發表
師兄我建議你買支幾十蚊既筏仔頂住先,絞用筏44,淨低兩舊水可以買絲、鉛、勾等,等你玩熟左、手鬆D既時候,再用幾舊水買支好d既竿咁就搞掂,我初初玩都係咁買,留意絲一定要買高質少少既筏仔絲,唔係玩得唔過癮
魚排可以去三門仔, ...

三門仔合法排好似有2個喎,下次同你去埋另一個啦