搜索

[釣場] 新手中毒.........

kitc1984 發表於 4/7/2008 00:34:03 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
小弟學釣魚幾年,投玩下,磯玩下,冇樣精=.=
點知3個前買支筏仔玩下,好有手感,一玩就中晒毒,所以想苦綀下....
但係最多都係釣過半斤火點.仲未釣過目標魚(烏頭).........
我想問下魚排係咪好多烏頭釣?係咪一定搓波仔先有?
請問有冇三門仔魚排介紹?收費如何?有冇聨絡電話?同埋走鬼有咩要做?有咩要注要呢?
請各位師兄多多指教下
華少 發表於 4/7/2008 01:58:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我想問下魚排係咪好多烏頭釣?>>>不一定...有時碼頭都有得釣(但唔會多及大條)
係咪一定搓波仔先有?>>>不一定,但三門仔好多時食麵包
請問有冇三門仔魚排介紹?>>>pm聯絡
收費如何?>>>$60~80一位
有冇聨絡電話?>>>pm聯絡
同埋走鬼有咩要做?>>>走鬼只要停一停唔好釣住,人地一走就釣得
有咩要注要呢?>>>想注意什麼...???
ivanlokc 發表於 4/7/2008 02:10:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 華少 於 2008-7-4 01:58 發表
我想問下魚排係咪好多烏頭釣?>>>不一定...有時碼頭都有得釣(但唔會多及大條)
請問有冇三門仔魚排介紹?>>>pm聯絡
收費如何?>>>$60~80一位
有冇聨絡電話?>>>pm聯絡 ...

有咩要注要呢,
係要注要釣魚要搵我.
 樓主| kitc1984 發表於 4/7/2008 02:46:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我星期日應該去玩下......
catiii05 發表於 4/7/2008 11:40:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 華少 於 4/7/2008 01:58 發表

我反而想知搓波呢個時候得唔得食?
釣邊段時間比較容易撞到魚開口呢? (三門仔計)
釣魚阿叔 發表於 4/7/2008 16:52:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
三門仔不用搓波,搓波反而沒魚釣