搜索

南油問題

94584544 發表於 22/4/2007 10:31:13 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
我想問下 出南油有冇規舉大約轉幾多次位/丼>?
朱記 發表於 22/4/2007 13:31:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
無聽過哩個規舉架.不過我出過7-8次,次次都最少轉一次.其實如果有魚同時又唔俾果隻超級大拖砵(大得好得人驚下)追趕,我就覺得轉唔轉都無所謂.因為井與井之間既距離一般都最少一粒鐘,轉都好浪費時間下架.
但係,如果要去d特別地方,例如遠井同沉船釣,就有規舉要加錢就真既.
不過,我覺得身為釣魚人,出去南油行一行,無論係咪打龜(南油都會打龜架),真係非常值得.近期,我會中d會友,仲帶埋佢地既老婆或女友出去見識,返來後都有d中毒癥狀..
阿恆 發表於 22/4/2007 14:23:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 94584544 於 2007-4-22 10:31 發表
我想問下 出南油有冇規舉大約轉幾多次位/丼>?

喂...肥仔.....做咩呀!又想搵個"眼大望咩號"出油井呀.........冇規舉幾次....不過有規舉無魚時領隊同轉佢就要轉....同佢(自己)有規舉要幫d要認叻既人(賣d魚比d釣唔到魚,又要係人面前扮自己釣既)..........
 樓主| 94584544 發表於 23/4/2007 17:56:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
係呀
冇計啦 周圍都搵唔到船
唯有搵佢啦(希望冇人再買魚啦)
其實佢隻船同服務能度算唔算差呢?
之前未出過無得比較

係呢
呢排去開邊頭搞磯呀?

聽tony講你地釣會上艇南油玩到手都軟喎
真係 恨死隔離

登錄/註冊後可看大圖

pppfishingppp 發表於 23/4/2007 20:34:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

筲箕灣有隻船每次都賣魚!差差差

他每次都用手絲釣魚,還說客人阻住他,回到香港重要賣魚給客,用客的魚餌、客的時間、賣魚給客,釣魚店都有責任,那釣魚店還幫手收錢。濺
 樓主| 94584544 發表於 23/4/2007 23:23:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄
有乜好艇家介紹下
唔該哂
阿恆 發表於 24/4/2007 00:10:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
小人建議搵鋪頭包船啦......振興釣具店之餘,又有人安排定d野....有需要pm我...

佢d服務,我用四個字可形容到令大家感受好啦!
pppfishingppp 發表於 24/4/2007 14:01:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
香港仔的船唔錯,這些船不用小費,又有領隊。
 樓主| 94584544 發表於 25/4/2007 00:17:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
係邊四個字先??
搵佢係因為之前華記講到佢(艇家)好掂又這又那
阿恆 發表於 25/4/2007 01:02:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我話船家...佢d流既服務,我用四個字可形容到令大家感受......
唔記得架番個一字.....係一"流"服務..............................

幾時....pm我啦