搜索

[釣行] 武漢天元暨澳洲飛鼠首席港區代表葉建邦大師之釣遊

FELIX009 發表於 2/3/2012 22:22:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
<
恭喜!
第一條真係好靚!
回復 支持 反對

martin4234 發表於 2/3/2012 21:47:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
下年先有機會係E 度破龜了...

不過就算AR 昌約我去....都只是我打龜,,,佢爆釣...

灰了....

昌..星期日得閒嗎...
回復 支持 反對

martin4234 發表於 2/3/2012 21:41:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我的天呀
回復 支持 反對

kinpig 發表於 2/3/2012 20:55:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
亞昌你就黎可以係金魚街開鋪賣錦鯉
回復 支持 反對

樓主| 亞昌 發表於 2/3/2012 20:05:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 支持 反對

樓主| 亞昌 發表於 2/3/2012 20:03:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
大三巴 發表於 2012-3-2 20:00
...嘩!好堅呀!....釣泥孟我唔敢同你地手竿佬困呀!....

多謝!!
學佐台釣對釣泥孟真係有幫助既...... 有機會試試啦!!
回復 支持 反對

NOAH 發表於 2/3/2012 20:01:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
傳說中既邦大師呀!!!
話時話...鯽魚套餐都真係幾好用,幾萬能!
回復 支持 反對

大三巴 發表於 2/3/2012 20:00:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
...嘩!好堅呀!....釣泥孟我唔敢同你地手竿佬困呀!....
回復 支持 反對

樓主| 亞昌 發表於 2/3/2012 19:54:32 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

尋晚大師話想表演下釣鯉魚比我睇, 仲開埋魚餌比我, 配方如下 (唔睇走寶呀):
3份鯽魚套餐,一份五元素, 一份錦龍, 2份天元鯽, 丸九3,5號各一份, 九一八2號一份, 黃鯽一份 (可因情況小量荒食, 蛋奶或促食劑, 如氣溫低時可加紅魔王), 如需開成拉餌, 可加百份之十到十五的拉絲粉!
呢份魚餌真係堅到甩轆, 再加上我地用1號主06腳去釣, d魚真係掂下d魚餌都死呀....本來諗住同大師鋤錦鯉, $10一條, 但初初起親都係鯉魚, 都即釣即放, 好唔開心, 冇得集郵, 但我地個窩越來越行既時候, d大錦鯉都引晒埋黎, 兩個人最後一共釣到30幾條, 我地之後差唔多釣晒d錦鯉既時侯, 又係咁上鯉魚, 一共又釣到20幾條, 簡直百年難得一見, 如果我地肯睇埋日出既話, 釣埋晒d鯉魚, d白鯽再入窩, 真係白鯽都可以釣多20幾條呀!! 勝哥, 好在你冇黎炸, 如果唔係你又要買多唔知幾多枝竿喇..... 哈哈 P1050455.JPG P1050456.JPG P1050457.JPG P1050458.JPG P1050459.JPG P1050460.JPG P1050461.JPG P1050462.JPG P1050466.JPG P1050465.JPG P1050464.JPG P1050463.JPG P1050469.JPG P1050470.JPG P1050471.JPG P1050472.JPG P1050473.JPG P1050475.JPG P1050476.JPG P1050477.JPG P1050478.JPG P1050480.JPG P1050482.JPG P1050483.JPG P1050484.JPG P1050485.JPG P1050486.JPG P1050487.JPG P1050488.JPG P1050489.JPG P1050490.JPG P1050491.JPG P1050492.JPG P1050493.JPG P1050494.JPG P1050495.JPG P1050496.JPG P1050497.JPG P1050498.JPG P1050499.JPG

評分

參與人數 6金幣 +869 收起 理由
hideson + 200 神童表現!!
skycat772 + 99 釣界神話!!
martin4234 + 200
kk.kk + 200 頂你2個肺
morimami + 100 最強現象!!
kinpig + 70 我好羨慕!!

查看全部評分

MWL 發表於 3/3/2012 00:42:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢份野真係好堅.......摳XX專用.......
回復 支持 反對