搜索

[釣場] 臭河試釣自己扎既Fly,試完之後即刻Down 晒,駕車人仕小心小心

kevinlo 發表於 21/9/2012 23:43:14 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
話說今日扎埋隻Woolly Bugger , 於是就同Frog 兄去臭河試釣
去到都4點, 泊係地龍口(奕翠園)上面個掘頭路 , 釣到6點走人
結果尋日扎既 14號/16號 fly , 係咁中藍刀, 超開心
但今日唔見晒d 羅菲 ,想試隻Woolly Bugger , d 藍刀見到即刻閃開 , 唔知係未我扎得差, 隻Woolly Bugger 落左水, 好似一"汁" 發菜咁 , 好攪笑

釣完6點鐘走人, 去到尖沙咀泊低架車先發覺 , PK 呀 , 架車二度車門俾人劃花左, 見晒底油, 點解有人做埋d 咁既事, 佢地唔驚俾雷打ka, 損人不利己既事都做, d 人真係....... , x y z..... (下刪3000字粗口問候佢全家)

呢次試釣2個鐘就貴lor.... 最少無2K ......

大家如去地龍口泊車, 小心小心!!!!!!

評分

參與人數 2金幣 +399 收起 理由
bulldog + 199 同情分!!
flyfisher + 200 噴油費!!!!

查看全部評分

flyfisher 發表於 22/9/2012 07:16:06 來自手機 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
何止,釣魚被偷拍了 -- 淡水版
回復 支持 反對

flyfisher 發表於 22/9/2012 07:34:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
地頭蛇泊車位.......小心,小心!
回復 支持 反對

巴士鍾 發表於 22/9/2012 12:25:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真的不幸。
回復 支持 反對

肥斌 發表於 22/9/2012 13:58:20 來自手機 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
明天有冇興趣北区玩一轉呀!?有的話pm我
回復 支持 反對

寶記 發表於 22/9/2012 20:25:20 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門

努力呀 !!     師兄
回復 支持 反對

frog9394 發表於 23/9/2012 00:05:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

肥斌師兄, 我地都想同你去釣, 不過我地閒日先浦頭, 星期六,日唔釣, 哈哈! 下次如果閒日撞啱一齊!
回復 支持 反對

frog9394 發表於 23/9/2012 00:11:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
flyfisher 發表於 2012-9-22 07:16
何止,釣魚被偷拍了 -- 淡水版

Uncle, 幾時得閒, 有嘢請教我地搵到一個比較近我地家的釣場, 不過條河9成都係烏頭(6吋至1呎長), 想請大架光臨指教下我地點釣?其實仲有好多其他問題! 啱啱先開始舞得掂支竿, 睇下下星期有冇時間一齊釣, 臭河都得, 就你方便, 不過如果釣地龍口今次就比錢泊北區運動場啦, 哈哈! 去小坑村都得!
回復 支持 反對

flyfisher 發表於 23/9/2012 23:40:34 來自手機 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
frog9394 發表於 2012-9-23 00:11
Uncle, 幾時得閒, 有嘢請教我地搵到一個比較近我地家的釣場, 不過條河9成都係烏頭(6吋至1呎長), 想 ...

烏頭,有興趣喎 〜

電話聯絡啦!
回復 支持 反對