搜索

[釣行] 人生的第一次國外比賽 (XXXX Harbour Bass Tournament)

luichun 發表於 28/9/2012 11:51:53 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 加拿大
難得係加拿大.

就緊係釣BASS

BASS就真係釣得多

但係跟我會去比賽就真係第一次

大部份釣友都有Sponsor...真係同香港好唔同

平時睇Bassmaster Classic就多,第一次玩B.A.S.S 既比賽

真係好爽.好PRO

唔講啦,去相!

晨早5點去到釣場準備..

登錄/註冊後可看大圖

我坐架船

登錄/註冊後可看大圖

自己都有架就好....

登錄/註冊後可看大圖

PRO STUFF...好多架生...

登錄/註冊後可看大圖

同香港上魚排果D濕尻艇冇得比....lol

登錄/註冊後可看大圖

隊友

登錄/註冊後可看大圖

準備開發!

登錄/註冊後可看大圖

7點正式開波!

登錄/註冊後可看大圖

落住雨釣...

登錄/註冊後可看大圖

去倒第一條,LOL

呢個地方真係堅難釣...

登錄/註冊後可看大圖

自己果5 SET 架生...比起其他釣友真係小毛見大毛...

登錄/註冊後可看大圖

魚鑊

登錄/註冊後可看大圖

準備收艇,磅魚

登錄/註冊後可看大圖

磅魚,好緊張

登錄/註冊後可看大圖

最好得5條加埋得12.45lbs...唉....11隊排第7...第一次比賽算係咁....

影相

登錄/註冊後可看大圖

後記:
第一次比賽真係穫益良多.

同埋第一次玩真正既BASS比賽,真係感覺好爽!

雖然入唔倒頭五.但係總叫冇包尾..LOL

全日上倒大約10條BASS.係呢個湖黎講叫好好

因為聽說有一次22 TEAM得3TEAM 有魚上,LOL

黎緊我都會再JOIN呢類比賽.

請留意出POST

謝謝

2012-09-22 12.15.22.jpg

評分

參與人數 8金幣 +1120 收起 理由
smallsuper + 70 我好欣賞!!
wai-fishing + 150 我好羨慕!!
yuyu1120 + 200 我好羨慕!!
kk.kk + 200 我好欣賞!!
laiben + 100 我好欣賞!!
kenny9634 + 100 難忘經驗
ivoivo + 100 我好羨慕!!
黑雲 + 200 我好欣賞!!

查看全部評分

kic234 發表於 28/9/2012 12:27:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
希望你下次有獎。
回復 支持 反對

tiemco_123 發表於 28/9/2012 21:17:11 來自手機 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我都好想參加,一定好pro,好多野學!
回復 支持 反對

kk.kk 發表於 28/9/2012 23:20:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
多謝分享,繼續努力。
回復 支持 反對

樓主| luichun 發表於 29/9/2012 00:26:00 | 顯示全部樓層 IP:- 加拿大
唉...係就係學倒好多野..不過其實都好心酸,始終自己唔係加拿大人,好難搵Partner.更何況我只不過係一個菜鳥...唉.....
回復 支持 反對