搜索

[釣行] 16Nov-意外

shu_vanbe 發表於 17/11/2008 23:41:25 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
星期日難得隻佬休息,可以帶我上排釣魚...買左隻未用過既Truxxman的粉搓波...
上到魚排,我開竿,佢開粉...同時排主係度用手排拖魷
我問「用手排都得架?!」
排主:「得架~」
(未幾...聽到有噴水聲,佢拖左隻好大隻的大尾魷上來啊!) 見排主準備要處理隻大尾魷...
我膽粗粗問「哇!好勁呀~可唔可以借黎玩下?」
排主:「攞去玩住先囉~」
嘿嘿!我掟左隻木蝦出去...拖下拖下..最尾收番黎feel到中左野!
真係中左...第一次用手排拖中左第一次大尾魷~好開心!係意外收穫
不過一次意外之後...d粉唔ok,好散,唔聚魚ge...隻佬乜野都釣唔到...只係中左條坑Lim,就真係龜左...
我就冇啦叉中左呢條咁既海狼...片得好勁!!.....buT樣子好惡...好意外,仲以為係烏烏Tim  

今晚整曬黎食~蒜炒新鮮大尾魷超好食!清蒸海狼都幾好,好甜ge..(不過今晚七個人食飯,大尾魷唔夠食)
(一陣隻佬見到個post可能勾起佢既傷心事...係度say定聲sorry先ru~~~^^")

登錄/註冊後可看大圖

評分

參與人數 3金幣 +110 收起 理由
7-UP + 10 寫個強字!!
華少 + 50 升級分!!
hoo0o0ooh + 50 鼓勵分!!

查看全部評分

~flyfly~ 發表於 17/11/2008 23:48:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
意外得好呀c姊, 等我下次都學下手排拖魷先
jimhim 發表於 18/11/2008 00:29:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
手排拖魷, 下次要試試了!
mike13314 發表於 18/11/2008 00:42:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
清蒸海狼 ....真係未食過!!!!
manlilo2000 發表於 18/11/2008 10:04:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
海狼未食過
catiii05 發表於 18/11/2008 10:17:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
以前玩假蝦個個都係用手排拖o架 … 後其學日本o既 EGI 先玩到咁多o野咋嘛 … 用咩野都係想享受釣o者

下次試o下唔好蒜炒 … 清炒 + 幾滴鼓油 … 咁先試到真正 o既感受 … 用o左蒜就只有爽而奪去o左鮮