搜索

[釣行] 借貴利嘅下場

arcticwind 發表於 15/5/2009 11:23:55 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
<
早排手緊, 向一個出晒名既貴利大海借落少少...
諗住走佢數, 佢就恐嚇話會班馬郁我.
點知就真係有啦, 但馬就未見影.
IMG_6256.JPG IMG_6257.JPG
1.75lb班仔
IMG_6258.JPG IMG_6260.JPG
2lb班仔
好啦, 拖左一排, 好似唔再騷擾我啦喎...
以為冇事喇, 點知佢老人家扯火啦, 潑紅油
IMG_6228.JPG IMG_6229.JPG
1.5lb紅銪
IMG_6282.JPG IMG_6283.JPG
1.5lb紅銪
IMG_6284.JPG IMG_6285.JPG
1.75lb紅銪
但次次都甘細兜, 嚇鬼咩...
佢警告過話, 遲D天口熱D, 佢老人家心情煩躁, 就肯定潑大兜D喎
我就放長雙眼睇下點, 哈哈....
各路師兄, 請施捨少少, 還住息先都好丫...

評分

參與人數 19金幣 +1299 收起 理由
jason + 10 超好鱼甘啵
KIERAN + 6 good!!
freelyfish + 100 精品文章!!
csho168 + 40 寫個頂字!!
ivanlokc + 100 頂住利息先
FAI@@ + 100 有冇諗過你最怕佢吹龜?XD
半島鐵盒 + 49 我好羨慕!!
歐穎海 + 50 強火架撐!!
kitkit127 + 100 比D釣具毒死=口=
邊個 + 70 羨慕喔!!!!!!!!

查看全部評分

相關帖子

最強幻象 發表於 15/5/2009 11:28:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
斑馬郁你都好啦...搵D海馬郁你你都悟點算好...

評分

參與人數 1金幣 +10 收起 理由
freelyfish + 10 kakaka

查看全部評分

puretung 發表於 15/5/2009 11:38:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄成日都摷到斑~係唔係果個位有開就有GA?
jannon 發表於 15/5/2009 12:03:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
敢問C-Hing Lure 系 F 定 S?{:48_2976:}
聪聪杯 發表於 15/5/2009 12:19:26 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東深圳
想请教c兄,中鱼深度拖到几深啊?讲个大概黎参考一下啦。
 樓主| arcticwind 發表於 15/5/2009 12:42:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

今年係比較多班, 我前後中四條, 都係唔同嘅釣點中嘅.
除左我之外, 都有其他人用lure拖中班.
 樓主| arcticwind 發表於 15/5/2009 12:45:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
敢問C-Hing Lure 系 F 定 S?{:48_2976:}
jannon 發表於 2009-5-15 12:03

F, floating嘅, 拖嘅石泊比較淺水, 用floating冇甘易kick.
 樓主| arcticwind 發表於 15/5/2009 12:46:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
想请教c兄,中鱼深度拖到几深啊?讲个大概黎参考一下啦。
聪聪杯 發表於 2009-5-15 12:19

通常都幾淺架, 5尺左右啦
7-UP 發表於 15/5/2009 12:48:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
la d貴利多多都借得過 , 最好長借ng還
黑雲 發表於 15/5/2009 13:53:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
夜晚中個條鮪係咪同我釣完之後個晚中架