搜索

人改我又改之Fuji改

~積~ 發表於 15/6/2007 02:17:18 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
見大家改得咁過引....我又手痕玩下野
第一隻改...求求其...見笑

登錄/註冊後可看大圖

評分

參與人數 3威望值 +60 金幣 +40 收起 理由
松田先生 + 20 + 20 手工精細~勁!!
阿恆 + 20 + 20 超執鑽..........
DriftsinkAngler + 20 精品文章!!

查看全部評分

樓主| ~積~ 發表於 15/6/2007 02:25:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
入貨...

登錄/註冊後可看大圖

預備改裝用tools...

登錄/註冊後可看大圖

度位...畫線...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

開杯面孔...

登錄/註冊後可看大圖

開杯底孔...

登錄/註冊後可看大圖

開底座孔...

登錄/註冊後可看大圖

拋光...完工...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

評分

參與人數 3威望值 +50 金幣 +30 收起 理由
hechi + 10 + 10 我愛diy
松田先生 + 20 + 20 又係改Fuji車輪~~我鐘意呀!!
pasusu + 20 我好欣賞DIY!!

查看全部評分

pasusu 發表於 15/6/2007 02:36:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
有埋教學添
不如detail寫埋個教學出黎
松田先生 發表於 15/6/2007 09:51:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
改得好靚呀~~你一買就買三個~~係咪要改晒佢呀???
hechi 發表於 15/6/2007 12:22:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
改9孔富士輪....很美
loogfai 發表於 15/6/2007 13:11:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
改得好靚.有時間教吓細佬.
billyk 發表於 15/6/2007 22:28:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
積c兄

請問富士輪的質料是何種金屬,是否很困難鑽孔及打磨?

我都有興趣試試
 樓主| ~積~ 發表於 16/6/2007 00:44:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 松田先生 於 2007-6-15 09:51 AM 發表
改得好靚呀~~你一買就買三個~~係咪要改晒佢呀???

係4隻....原本想改曬吾同款...
但改完一隻....有D猶疑....整得ng靚ga...自己可以接受咁la....
手藝野...要好有心機(而家我麻麻地有... )
 樓主| ~積~ 發表於 16/6/2007 00:46:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 billyk 於 2007-6-15 10:28 PM 發表
積c兄

請問富士輪的質料是何種金屬,是否很困難鑽孔及打磨?

我都有興趣試試

質料吾係金屬....應該係膠....有D似電器用果D電木板...
鑽孔及打磨都吾太難...但留意鑽孔勿太快
松田先生 發表於 16/6/2007 11:39:55 | 顯示全部樓層 IP:- LAN
積兄~
想請教一下你用邊隻拋光膏呀?