搜索

ZZZ 情劍....待續....ZZZ

flyfisher 發表於 4/9/2009 00:20:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩.................好有型, 又靚仔 (女???)
 樓主| 情海藍 發表於 4/9/2009 00:24:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
 樓主| 情海藍 發表於 4/9/2009 00:28:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩.................好有型, 又靚仔 (女???)
flyfisher 發表於 2009-9-4 00:20

女?????我係男仔....網名叫情海藍,所以咪叫情劍囉

仲有多謝評分
龍拳 發表於 4/9/2009 12:33:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
整得好靚仔...可惜我無技術整木
 樓主| 情海藍 發表於 4/9/2009 13:08:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
整得好靚仔...可惜我無技術整木
龍拳 發表於 2009-9-4 12:33

師兄有整就整到.....<情劍>都係我第一枝自己做的筏仔,
我都係睇左好多師兄做竿,慢慢自學,整好咪放上嚟大家交流下,
等有興趣的魚友可以認識多的,diy精神就可以發揚光大

我會把做竿過程全部放上嚟比人參考,

記住:我得....大家都得,有心就得.....得左
最強幻象 發表於 4/9/2009 13:47:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩個concept好正呀...我初初都覺得怪...點解筏仔個柄咁粗...但又悟似前打...
師兄整多粒塞比支撈箕柄個patpart呀...咪萬一悟小心跌左落海...
都可以頂住一時三刻浮起...比你有機會執返...
 樓主| 情海藍 發表於 5/9/2009 00:36:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩個concept好正呀...我初初都覺得怪...點解筏仔個柄咁粗...但又悟似前打...
師兄整多粒塞比支撈箕柄個patpart呀...咪萬一悟小心跌左落海...
都可以頂住一時三刻浮起...比你有機會執返...{:47 ...
最強幻象 發表於 2009-9-4 13:47

幻象兄都有道理.....等我諗多様嘢整係個情劍pat到先

不過頭芯仲未整好....屋企人已經炸曬型....
真係要快啲整完收工...唔係家變都有份
會釣魚的狼 發表於 5/9/2009 11:46:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真係好正,幾時出動,希望有機會見到佢出肖
最強幻象 發表於 5/9/2009 12:20:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
幻象兄都有道理.....等我諗多様嘢整係個情劍pat到先

不過頭芯仲未整好....屋企人已經炸曬型....
真係要快啲整完收工...唔係家變都有份 ...
情海藍 發表於 2009-9-5 12:36 AM

做到咁正可以頭尾共用就正啦...
歐穎海 發表於 5/9/2009 18:34:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

香港結果出到個創意同手藝並重人啦.
內心喜悅'高興非筆墨形容.
911過來食飯好嗎!! 真係想睇下支竿樣子.

我近來都造緊支竿,但上班工作忙所限,進度十分慢.
http://www.fishinghk.com/forum/thread-38320-1-2.html