搜索

1st time diy筏仔&捞箕

GLACIAL 發表於 13/6/2008 23:47:18 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 廣東深圳
<
前2日去佐广西玩,朋友比佐几条竹,捻住自己diy支筏仔出来试吓,同埋整佐条深山野藤,可以整个捞箕.
E家净系将几条竹烤直佐,同埋将条藤剥佐皮,整佐个捞箕形状.跟住落来既野仲无么头绪,首先要买齐d架生先.
希望各位C兄多多指教,特别系松田先生,thx x 1000000000000
DSC_0001.JPG DSC_0002.JPG DSC_0005.JPG DSC_0007.JPG

評分

參與人數 2金幣 +300 收起 理由
松田先生 + 100 期待分~完成後再加!!
TEN69 + 200 我好欣賞!!

查看全部評分

相關帖子

TEN69 發表於 14/6/2008 00:11:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
GLACIAL師兄!
期待大作完成!
 樓主| GLACIAL 發表於 14/6/2008 02:56:03 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東深圳

呵呵,失礼晒,小弟只系一个初哥,几乎么都唔识,不过对diy渔具劲有兴趣.
都系要各位高手C兄多多指点
thx again
TEN69 發表於 14/6/2008 03:05:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 GLACIAL 於 2008-6-14 02:56 發表

呵呵,失礼晒,小弟只系一个初哥,几乎么都唔识,不过对diy渔具劲有兴趣.
都系要各位高手C兄多多指点
thx again

看師兄的材料己經不簡單,心思細密,
DIY沒有高不高手之分,
看就是這一份製作心意!
松田先生 發表於 14/6/2008 09:36:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄,你好
很高興看到你對DIY釣具的一份熱誠,假如你在製作過程遇上問題,可在此區提出來,DIY區有很多師兄也是很有經驗的,可以幫到你~
而我和TEN69版主也很樂意為你解答~
最強幻象 發表於 16/6/2008 17:24:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩...碌竹好鬼靚.. 我都有諗過用支竹做撈箕柄...但要比錢個D太貴...悟使錢個D太肉酸...
 樓主| GLACIAL 發表於 17/6/2008 23:43:48 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東深圳
原帖由 松田先生 於 2008-6-14 09:36 發表
師兄,你好
很高興看到你對DIY釣具的一份熱誠,假如你在製作過程遇上問題,可在此區提出來,DIY區有很多師兄也是很有經驗的,可以幫到你~
而我和TEN69版主也很樂意為你解答~ ...

感激不尽
 樓主| GLACIAL 發表於 17/6/2008 23:45:53 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東深圳
原帖由 最強幻象 於 2008-6-16 17:24 發表
嘩...碌竹好鬼靚.. 我都有諗過用支竹做撈箕柄...但要比錢個D太貴...悟使錢個D太肉酸...

唔知系香港通常d布袋竹卖咩价钱呢?