搜索

[釣具] 前置水平一問

jk521 發表於 1/4/2009 00:58:47 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
想問吓呢種台灣常用前置是否不用 set 水平的 !!! 咁佢無左水平, 會唔會有什麼問題呢 ?
jb007r1 發表於 1/4/2009 02:10:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
c 兄, 想問下馬林d力狂d, 定鯆魚d力大d呢?
漁痴 發表於 1/4/2009 03:13:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
馬林d力是高速猛沖刺, 而鯆魚d力是沉重聚,
 樓主| jk521 發表於 1/4/2009 10:05:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我都唔知那様d力大d, 但我兩樣都想釣, 可惜香港較少有馬林出現, 我在電視見到d人在澳洲/美國, 租隻專釣馬林的釣魚船出去釣馬林, 真係好刺激, 隻船有全套釣具連椅, 四點安全帶, 我都好想去玩番一次, 佢地話有7成機會找到馬林, 因澳洲馬林釣魚船是影張相就放魚, 所以, 可以保持魚的數量!!! 我估釣馬林會較刺激, 始終牠是數一數二的高速魚., 又片水, 又洗鰓 . 又會飛埋來插死你 !!!!!
f.xxx 發表於 1/4/2009 20:04:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
想問吓呢種台灣常用前置是否不用 set 水平的 !!! 咁佢無左水平, 會唔會有什麼問題呢 ?
jk521 發表於 2009-4-1 00:58

如果係斜的地方你會不會安裝前置?
 樓主| jk521 發表於 1/4/2009 20:16:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
如果係斜的地方你會不會安裝前置?
f.xxx 發表於 2009-4-1 20:04
當然我們一般都不會, 所以, 這個前置和一般前罝都是受地形限制的 ! 所以, 它和其他前置都是無分別的 !!!! 明白了 !!!!
BLUE_ICE 發表於 2/4/2009 15:41:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
簡單泥講"""
馬林系法拉利行緊5波
浦浦系5.5貨車行2波死未!"""
 樓主| jk521 發表於 2/4/2009 15:47:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咁我要 "陳" 年 "法拉" 喇 !!!!
f.xxx 發表於 2/4/2009 18:15:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
當然我們一般都不會, 所以, 這個前置和一般前罝都是受地形限制的 ! 所以, 它和其他前置都是無分別的 !!!! 明白了 !!!!
jk521 發表於 2009-4-1 20:16

嘅然你也明白,即係咁講,如果真的存在這間題,那我地的前置亦同樣存在這間題,對吧,
所以我路经見到我不知怎答,倒不如讓你答,
呢排掛住玩facebook很少過來,同埋ha ha,女人,下次再傾,不知何時,
take  care  ,luck for all
f.xxx 發表於 2/4/2009 18:19:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
還有
要解決只有加大前置底部
4角鑽吼十內牙
佩長4支羅絲作調較
但危險性亦增加