搜索

[其他] 原來他是個可愛的女生 !!!

zcc411 發表於 24/3/2010 18:22:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
 樓主| bulldog 發表於 24/3/2010 19:40:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

我個胸(心境)一定比佢o地 細 !!!!!
snooker 發表於 24/3/2010 20:07:09 | 顯示全部樓層 IP:- 英國
我個胸(心境)一定比佢o地 細 !!!!!
bulldog 發表於 2010-3-24 11:40

加個 G.Loomis-  Escape Vest, 就一定比佢哋 大!!!!!  
 樓主| bulldog 發表於 24/3/2010 20:25:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
加個 G.Loomis-  Escape Vest, 就一定比佢哋 大!!!!!
snooker 發表於 2010-3-24 20:07

Snooker brother ...... ...... 英國天氣好嗎 ?
snooker 發表於 24/3/2010 21:03:50 | 顯示全部樓層 IP:- 英國
Snooker brother ...... ...... 英國天氣好嗎 ?
bulldog 發表於 2010-3-24 12:25

早上得 2.5 度 C  有冰, 和大風有太陽, 下午2點起大風大雨, 只得6-8度C. 啊Brother, 不個落都水都不是很凍, 想話想試下!!, 反工, Bye..
 樓主| bulldog 發表於 24/3/2010 21:44:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
早上得 2.5 度 C  有冰, 和大風有太陽, 下午2點起大風大雨, 只得6-8度C. 啊Brother, 不個落都水都不是很 ...
snooker 發表於 2010-3-24 21:03

如果o的水無結冰,快o的 去釣 Trout 啦 !!!!
snooker 發表於 25/3/2010 08:20:23 | 顯示全部樓層 IP:- 英國
如果o的水無結冰,快o的 去釣 Trout 啦 !!!!
bulldog 發表於 2010-3-24 13:44

昨日師父在全日上釣得最多, 成27條魚, 每個人都有5-6魚上到, 但真的怕同他的學生一起在去釣魚, 說話太大聲,又沒有內姓, 成四十歲人, 又不用腦, 樣樣都是問個師父先, 學左成年多, 好多野都唔識, , 不個師父話咁多次在這個塘釣魚, 今次是最難釣的一次, 所以我一早看見咁情况, 、就快快去試塘找找不同釣點會多魚上, 好等一會他們 (學生 ) 如果在這點沒有魚上時, 就叫他去边點到玩, 釣魚、是要看風向, 氣温, 陽光, 雲, 空中和水中小動物, 水中流, 地型, 時間等等............. 不個有樣野就大家要學的是 stay back on the ground, quiet, less movement, and wait, 當時間去到下午4:00 是, 是生是死就在這段時間,
 樓主| bulldog 發表於 25/3/2010 09:32:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
昨日師父在全日上釣得最多, 成27條魚, 每個人都有5-6魚上到, 但真的怕同他的學生一起在去釣魚, 說話太大 ...
snooker 發表於 2010-3-25 08:20

27 對六 !!! 正常喎 !!! 冠軍級呀o麻 !!
                 阿 Paul 最流o個次 都 1 比 0 贏隻狗啦 !!!
                     嘩 !!! 四點鐘講到生死咁嚴重 ???
   死囉 !!! 我o地班友柴娃娃釣魚,時時都大聲講大聲笑 o架 !!!
                                  實比你丙喇 !!!
snooker 發表於 25/3/2010 10:22:48 | 顯示全部樓層 IP:- 英國
27 對六 !!! 正常喎 !!! 冠軍級呀o麻 !!
                 阿 Paul  ...
bulldog 發表於 2010-3-25 01:32

27:6 不是正常喎!! 加因我全身關節有問題, 好鬼痛, 又冇力, 又好多個月冇練習 casting, 所以張不到全條fly line cast 出去, 師父就不同, 一星期好幾次去釣魚, 不個我哋有時間走在一起討論個環境分識, 每樣野,師父聽後都話我全對, 同時也叫他試試不同 casting 比我看下, 如果沒有人當場話試講比你聽, 就算有空上網是得不到好多知識, 不個唔知他教其他人有沒有咁好呢? 因為好多次同他去釣魚時, 他都站在我身旁, 他用物手法, 毛鈎等等知識都要我同他一樣, 我哋常常討論分識現場釣况, 也試個他用船釣我就站在岸边釣, 成績是10: 33,
我釣得比他多, 家因天氣, 風向, 太陽, 氣温, 食物, 地點,我個人覺得岸边得食D過你去近樹林水边, 因D風由、這边吹過來, 不個一定要做 long cast 先可釣到魚
snooker 發表於 25/3/2010 10:33:16 | 顯示全部樓層 IP:- 英國
師父最了得的一次是, 一天裏 137 條 trouts 由3lb-22lbs, 當他上到50條後就已經叫 Help !!