搜索

[其他] 原來他是個可愛的女生 !!!

樓主| bulldog 發表於 25/3/2010 10:34:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

呢個好大可能o係你晌香港已經打好o左岸釣個筋基 !!!

真羨慕你有個咁好o既師父 !!!
 樓主| bulldog 發表於 25/3/2010 10:39:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師父最了得的一次是, 一天裏 137 條 trouts 由3lb-22lbs, 當他上到50條後就已經叫 Help !! ...
snooker 發表於 2010-3-25 10:33

釣魚叻原來o係咁辛苦o架 ??
snooker 發表於 25/3/2010 10:40:48 | 顯示全部樓層 IP:- 英國
呢個好大可能o係你晌香港已經打好o左岸釣個筋基 !!!

...
bulldog 發表於 2010-3-25 02:34

一半半, 由細同老豆/亞哥去學釣海魚, 只後出國, 自己學淡水釣鯉魚, 後來學玩Fly, 遲下玩台釣,
 樓主| bulldog 發表於 25/3/2010 10:46:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
一半半, 由細同老豆/亞哥去學釣海魚, 只後出國, 自己學淡水釣鯉魚, 後來學玩Fly, 遲下玩台釣, ...
snooker 發表於 2010-3-25 10:40

你就好啦 !!! 有排你忙喇 !!!  
snooker 發表於 25/3/2010 10:51:47 | 顯示全部樓層 IP:- 英國
你就好啦 !!! 有排你忙喇 !!!
bulldog 發表於 2010-3-25 02:46

有物咁好啊? 都無時間去練習, 又無$$$, 你哋一有時間就去左釣魚
zcc411 發表於 25/3/2010 10:57:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師父最了得的一次是, 一天裏 137 條 trouts 由3lb-22lbs, 當他上到50條後就已經叫 Help !! ...
snooker 發表於 2010-3-25 10:33

137條????!!!!!! 勁啊~~~~ 以前我試過一日最多都好似係得十條咋......  
snooker 發表於 25/3/2010 11:00:59 | 顯示全部樓層 IP:- 英國
137條????!!!!!! 勁啊~~~~ 以前我試過一日最多都好似係得十條咋......   ...
zcc411 發表於 2010-3-25 02:57

zcc411 兄, 不如你講下以前你在邊處到玩, 玩了Fly fishing多久, 怎樣開始玩,
zcc411 發表於 25/3/2010 11:50:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
zcc411 兄, 不如你講下以前你在邊處到玩, 玩了Fly fishing多久, 怎樣開始玩, ...
snooker 發表於 2010-3-25 11:00

哈哈... 初初係去呢個fishery釣,http://sheephousetroutfishery.com/home.html,  因為果陣時有一個tuitor實習緊, 可以免費教我基本野, 之後就係hertfordshire入面週圍試...
    前後玩左兩年幾啦..... 唔算長時間....
 樓主| bulldog 發表於 25/3/2010 12:04:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
有物咁好啊? 都無時間去練習, 又無$$$, 你哋一有時間就去左釣魚 ...
snooker 發表於 2010-3-25 10:51

我o地重越來越多好腳o忝 !!!!!!

Hehehe ..... 羨慕嗎 ?
snooker 發表於 25/3/2010 12:22:10 | 顯示全部樓層 IP:- 英國
哈哈... 初初係去呢個fishery釣,,  因為果陣時有一個tuitor實習緊, 可以免費教我基本野, 之後就係he ...
zcc411 發表於 2010-3-25 03:50

其實 C兄, 有物野Fly fishing 東西學到, 講多D嗎!!